Kung-fu bajnokság és systema szeminárium a Hét Csillag Egyesület részvételével


2015-10-20 11:50:31  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kung-fu bajnokság és systema szeminárium a Hét Csillag Egyesület részvételével főképe
A Magyar Tradicionális Kung Fu és Wushu Szakszövetség országos bajnokságának második fordulóját Törökbálinton rendezték. A kupán 24 sportegyesület 120 versenyzője vett részt, Pápa városát a Hét Csillag Egyesület négy fővel képviselte, akik light contact küzdelemben a juniorok mezőnyében mérették meg magukat, és egy ezüst és egy bronzéremmel térhetek haza.
- Mindkét versenyző teljesítményével elégedett vagyok, Császár Miksa a -60 kilogrammban állhatott a dobogó második fokára, míg Firtl Martin a -75 kilogrammban hozta el a harmadik helyet – sorolta az eredményeket Pintér Péter elnök. A Magyar Kung-fu Szövetség versenyidőszaka két fordulóból áll - egyik tavasszal, a másik ősszel - és ezeknek az összesített eredményei alapján az első négy helyezettet hívják meg a magyar bajnokságra. Innen csak a legjobbak kerülnek be a magyar válogatottba, mely a nemzetközi versenyeken hivatott képviselni hazánkat. A felkészülésben nehézséget okozott, hogy közvetlen a versenyt követő napon ünnepelte egyesületünk a húsz éves fennállását. Ehhez kapcsolódóan szeretném mindenkinek megköszönni az ünnepségen való közreműködést, támogatást, amivel hozzájárult rendezvényünkhöz. Október 11-én, bár az időjárás nem fogadott kegyeibe minket, egy nagyon sikeres és programokban gazdag ünnepséget sikerült tartanunk. Külön szeretném megköszönni a rendezvény fővédnökének Borkai Zsoltnak a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének, Pápa Város Önkormányzatának, támogatóinknak és külön a fellépőknek, hogy hozzájárultak jubileumi rendezvényünkhöz és emelték annak fényét – tette hozzá Pintér Péter, akit a hétvégi systema szemináriumról is kérdeztünk. - Az elmúlt hétvégén klubunk Szolnokon systema szemináriumon vett részt négy fővel, amit Alex Kostic tartott. A szemináriumon a systema egy másfajta megközelítésével, ismertetésével találkozhattunk. Alex személyében egy igen szimpatikus, emberközpontú oktatót ismertünk meg. Az oktatásban a hangsúlyt a folyamatos, törés mentes mozgások, a nyolcasok elve és a középponttal való munka kapta.
Az iskola vezetője hozzátette, november 7-én öt fővel a magyar bajnokságra utaznak, majd november 21-én Mezőtúr lesz az úti cél, ahol szintén országos szintű megmérettetést rendeznek, november végén pedig nemzetközi systema szemináriumot tartanak Pápán. A rendezvények mellett az egyesület tagfelvételt is hirdet, hat éves kortól tradicionális kung-fu edzésekre várják a gyerekeket, a felnőtteknek pedig tradicionális kung-fu, sanda és systema tréningekre van lehetőség. Jelentkezés október hónapban személyesen hétfőn és csütörtökön, gyerekeknek 17-18 óra között, felnőtteknek 18-20 óra között az edzőteremben (Pápa, Jókai utca 34.), vagy telefonon a 70/2444-734 telefonszámon lehetséges.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-16 11:39:52

Egyéni csúcsokat futottak


ajánlott cikk főképe

2020-07-22 14:22:49

Három góllal nyert a Perutz, Dóczi megsérült


ajánlott cikk főképe

2020-03-26 11:56:38

Közösségi futás, egyénileg


ajánlott cikk főképe

2020-03-17 17:52:33

Vége a kosárlabda-szezonnak