Szakmai napot szervez a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat


2015-10-21 08:38:28  | cikk: Babos Petra  | 


Szakmai napot szervez a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat  főképe
Ülésezett a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, a testület elsőként elfogadta a 2015. évi költségvetéséről szóló határozat módosítását, melyre könyveléstechnikai műveletek miatt volt szükség.
A tanácskozáson szó esett egy pályázati lehetőségről, mely keretében eszközökhöz juthat az önkormányzat.
- A vissza nem térítendő eszközbeszerzés során laptopra, notebookra és táblagépre lehet pályázni. Szeretnénk megragadni az alkalmat és pályázni, mivel otthonról dolgozunk, ezért szükségünk van gépekre. Ezen kívül szeretnénk iskolákba vagy közösségi házba is elhelyezni, esetleg nehéz sorsú gyerekeket támogatni a tanulásban egy-egy számítógéppel - mondta az elnök.

A testület tagjai beszámoltak arról is, hogy az Erzsébetvárosi és Vajda Napon indultak a jótékonysági főzőversenyen, amely rendkívül sikeres volt. Az előbbin cigány lecsót készítettek punyával, vagyis cigány kenyérrel, míg az utóbbin indiai étellel lepték meg a látogatókat. Markos Róbertné elnök elmondta, november 13-án, pénteken szakmai napot szerveznek, melyre a megye 36 nemzetiségi önkormányzatának képviselőit hívják meg. Az ülés végén beszéltek arról is, hogy az adventi hétvégeken a városi rendezvényeken részt vesznek, illetve Mikulás alkalmából édességgel kedveskednek a gyerekeknek.

A PVCNÖ ülése közmeghallgatással zárult, melyen Markos Róbertné ismertette a 2015.évi programokat, kiemelve a farsangi és húsvéti játszóházat és a városlődi nyári tábort. Beszámolt arról is, hogy jártak a csatkai búcsúban, részt vettek számos városi rendezvényen, valamint pályázatokat írtak és együttműködési megállapodásokat kötöttek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-06 20:52:24

20-ra emelkedett a pápai és Pápa környéki fertőzöttek száma


ajánlott cikk főképe

2020-05-06 14:54:42

Vért adtak a tűzoltók


ajánlott cikk főképe

2020-05-10 12:47:03

Szentmise a szabadban


ajánlott cikk főképe

2020-05-09 18:23:39

Készül az új út az iparterületek kiszolgálására