Jubileumi szentmisén áldották meg az új stációkat a Szent József kápolnában


2015-10-25 21:21:24  | cikk: Babos Petra  | 


Jubileumi szentmisén áldották meg az új stációkat a Szent József kápolnában főképe
A Szent Anna Plébániához tartozó Szent József kápolna alapkövét 2003-ban tették le a felszámolt szovjet katonai temető helyén, a Külső Veszprémi úton. Az építkezés a veszprémi érsekség és a pápai önkormányzat hozzájárulásából, valamint a hívők adományaiból és munkafelajánlásából valósulhatott meg. Két harangját Gombos Miklós harangöntő mester készítette, melyet 2004 októberében, míg az elkészült kápolnát 2005. október 30-án áldotta meg dr. Márfi Gyula érsek. A templom elsősorban a volt Kilián, Bocsor- és Igal lakótelepen élő hívek számára épült, nemcsak misézési céllal, hanem azért, hogy közösségi alkalmaknak is helyet tudjanak nyújtani.

A kápolna 10 éves fennállásának ünnepére új stációképekkel gazdagodott a Szent József kápolna belső tere. A stációképek készítésében dr. Hermann István könyvtárigazgató, mint ötletgazda működött közre. Molnár Lajos festő-és grafikusművész 1990-1991-ben mintázta a terrakotta domborműveket és 2015 tavaszán, pápai jubileumi kiállításán mutatta be először a nagyérdeműnek. A képek Dr. Hermann István kezdeményezésére kerültek a kápolna falára, az alkotásokat Molnár Lajos a 10 éves jubileumát ünneplő egyházközösségnek adományozta. Nagy József asztalosmester a stációk faipari kivitelezője, Zsuppán István és Drabant András művésztanárok, valamint Piller Károly dekoratőr a vörösréz feliratok elkészítői voltak.
Molnár Lajos kérdésünkre elmondta, nagy öröm és boldogság számára, hogy a Szent József kápolnában kaptak helyet alkotásai, ezzel gazdagítva a templom belső terét.

A jeles jubileum alkalmából ma délelőtt dr. Márfi Gyula érsek megáldotta az új stációkat, majd ünnepi szentmisét celebrált.
dr. Márfi Gyula érsek

Salgó Ferenc kanonok, plébános a jubileum kapcsán elmondta, a kápolna nemcsak szentmiséknek, hanem egyéb egyházi alkalmaknak is helyszínt adott az évek során, hiszen volt már itt keresztény bál, hittanos tábor és előadássorozatok is. Sok ifjú pár gondolta, hogy itt köt házasságot Isten színe előtt, valamint számos keresztelőt is tartották már ebben a kis barátságos templomban és öröm számukra, hogy a Mária Rádiónak is helyet tudtak biztosítani.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-10 12:48:17

Ma marják, holnap aszfaltozzák a Somlai úti csomópontot


ajánlott cikk főképe

2020-05-18 15:24:47

Augusztusban lehet az első városi nagyrendezvény


ajánlott cikk főképe

2020-04-08 15:27:32

Szigorú takarékossági intézkedésekről döntött a polgármester


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 21:02:47

Pápán nem lesznek szigorító intézkedések húsvétkor