Pápáról indult jeles pedagógusokra emlékeztek


2015-10-28 20:29:50  | cikk: ha  | 


 Pápáról indult jeles pedagógusokra emlékeztek főképe

Győr-Moson-Sopron megyében tíz évvel ezelőtt alakult meg a Honismereti Munkacsoport, mely célul tűzte ki, hogy feldolgozza a megyéhez kötődő jeles pedagógusegyéniségek életrajzát, munkásságát. Eddig hat kötet jelent meg, melyekben 160 tanár, tanító pályáját ismerheti meg az olvasó. A sorozat szerkesztői felismerték: nagyon sok elhivatott, kiváló munkát végző pedagógus tanult Pápán, ezért úgy döntöttek, hogy bemutatják városunkban is, hogy kikre lehetünk közösen büszkék. A Pedagógus arcképek címet viselő vetített képes bemutatónak a Jókai Mór Városi Könyvtár adott otthont.

Az emlékkönyv-sorozatben eddig hat kötet jelent meg, de már készül a hetedik

A megjelenteket dr. Hermann István könyvtárigazgató köszöntötte, aki elmondta, a pápaiak nagyon büszkék voltak a tanítóképzőre, mely 1959-ben került át Győrbe. A rendezvényen részt vett Lux Ibolya, a pápai képző utolsó igazgatóhelyettese is, őt külön köszöntötték.

A kötetekben részletes életrajz, valamint pálykép olvasható

Az előadás első részében a Győr-Moson-Sopron megyébe került egykori pápai diákokból lett pedagógusokról hallhattak ismertetőt az érdeklődők. Kallós Károlyné, a munkacsoport társelnöke elmondta, hogy a legtöbben közülük a református kollégiumból, a bencés gimnáziumból és a tanítóképzőből kerültek aztán a Győr-Moson-Sopron megyei katedrákra. A rendezvény második felében dr. Baksa Józsefre, Cziráki Lajosra és dr. Csoknyay Józsefre emlékeztek, akik mindannyian a pápai képző tanárai voltak és innen kerültek Győrbe.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-16 23:02:53

Mindenki előtt ott áll a kivezető út a függőségből


ajánlott cikk főképe

2019-10-23 19:53:32

Magyarnak lenni, magyarnak maradni


ajánlott cikk főképe

2019-11-23 12:52:34

Aszfaltozzák az új körforgalmat


ajánlott cikk főképe

2019-10-22 11:27:46

Ön melyik fejlesztést választaná? Szavazzon!


PÁPA időjárás