Keszthelyi csapás


2015-11-16 12:47:04  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Keszthelyi csapás főképe
Az NB II-es kézilabda bajnokság hétvégi játéknapján a Georgikon DSE otthonában lépett pályára a Bakonyerdő Pápa férfi kézilabda együttese. Keszthelyen a nyolcadik fordulót rendezték, a találkozóra pedig a mieink győzelmi tervekkel érkeztek. Izgalmas két félidőre volt kilátás, hiszen a felek addigi mérlege megegyezett, mindkét csapat három győzelemmel és négy vereséggel állt. Vendég találattal kezdődött a mérkőzés, a nyolcadik percben 5-5 állt az eredményjelzőn, majd a félidő 10. percére már kétgólos előnyben kézilabdázhattak a hazaiak. Kiss Dániel időkéréssel próbálta felrázni csapatát, kevés sikerrel, a megbeszéltek nem köszöntek vissza a pályán, a 17. percben hat gólra nőtt a hazai előny. Hiába készültek a keszthelyiek balszélsőjéből, hat gólt lőtt, a befutásos játékok is góllal végződtek, a mieink gyors lerohanásból történő támadásaiból az első félidőben pedig szinte semmi sem köszönt vissza. Két perccel a szünet előtt a Bakonyerdő edzője második idejét is kikérte, ám semmi nem változott, a félidőben 17:10-re vezetett a Georgikon. A második játékrészben a rendre őket sújtó játékvezetői büntetések ellenére próbált felzárkózni a Pápa, küzdöttek, mentek előre, melynek köszönhetően a 47. percre négy gólra zárkóztak (23-19). Ebben a szakaszban zárt védekezésük jól működött, melyből gyors gólokat szereztek, a kapuban Völgyesi is védésekkel vétette észre magát, és egy 2-6-os rohammal tovább csökkent a különbség. Emberelőnyben azonban megint jöttek az egyéni hibák, melyekből már nem tudott felállni a vendég gárda, a Keszthely ezt kihasználva zsinórban öt találatot jegyzett, mellyel el is dőlt a két pont sorsa, 29-21-re nyert a vendéglátó csapat.

Georgikon DSE – Bakonyerdő Pápa 29:21 (17:10) 
V.: Drinóczi, Hornyik

Kiállítás: 6 ill. 16 perc

Bakonyerdő Pápa: Völgyesi, Soós (kapusok), Horváth N. 2, Kapcsándi K. 7, Szabó M., Szakács D. 4, Bors P. 4, Lakos Cs. 1, Kondor J. 2, Füzi A., Tolner B., Sipőcz M., Zsinkó Á., Bors M. 1, Palágyi Á., Cseke A.

Kiss Dániel: Sajnos azt kell mondanom, hogy megérdemelt hazai győzelem született, egy percig sem forgott veszélyben a győzelmük. A mérkőzés első percében vezettünk egy góllal és onnan legközelebb háromra tudtunk csak felzárkózni, ahonnan ismét kilenc lett a különbség. Nagyon nehéz feldolgozni egy ilyen mérkőzést. Huszonkilenc gólt kaptunk, ebből nagyrészt olyan szituációkból, amikre kifejezetten készültünk. Rendkívül sok volt az egyéni hiba. Kritikus helyzetekben valaki mindig belehibázott, egy általa jónak vélt megoldást választott és nem a megbeszélt hetek vagy hónapok óta gyakorolt taktikai elemekből merített. Ezekből a rossz döntésekből, rendre gyors és könnyű gólokat kaptunk. Létszámfölényben mérkőzések óta képtelenek vagyunk eredményesen támadni, ellenben rendre gólt vagy rosszabb esetben gólokat ajándékozunk az éppen aktuális ellenfelünknek.
A Bakonyerdő november 22-én 16 órától a tabella második helyén álló Ajkát fogadja.
- Három olyan mérkőzés jön, amelyeken nem mi vagyunk papíron az esélyesek. Előbb a második helyezett Ajka csapata látogat hozzánk, aztán kétszer utazunk idegenbe. Előbb az MKB Veszprém csapatához, majd a Balatonfüredi KSE fiataljaihoz látogatunk. Dolgozunk tovább becsülettel, és bízom benne, hogy az elvégzett munka előbb-utóbb meghozza gyümölcsét – vázolta az esélyeket a fiatal tréner.

A junior mérkőzésen vendégsiker született, 13-13-as félidő után 26-21-re nyertek Sipőcz Milánék.

Georgikon DSE – Bakonyerdő Pápa 21:26 (13:13) 

Bakonyerdő Pápa: Pitzer, Tóth (kapusok), Farkas P., Komjáthy I., Varga B., Korn B. 1, Bognár B., Horváth M., Koncz B., Sipőcz M. 12, Zsinkó Á. 2, Bors M. 6, Palágyi Á. 2, Cseke A. 3, Csanádi A.


Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-06-30 20:58:54

Tagtoborzó vízilabda tábor


ajánlott cikk főképe

2018-07-18 19:36:13

Megtört a gólcsend


ajánlott cikk főképe

2018-09-11 15:25:11

A biztató játék ellenére vereséggel kezdett az U19


ajánlott cikk főképe

2018-05-07 16:45:30

Hétvégén ismét Lovasmajális