Sokan érdeklődtek a türrös AJTP képzés iránt


2015-11-16 22:19:25  | cikk: Babos Petra  | 


Sokan érdeklődtek a türrös AJTP képzés iránt főképe
2001-ben indult a Türr István Gimnázium és Kollégiumban az úgynevezett Arany János Tehetséggondozó Program (AJTP), melynek célja, hogy segítse a hátrányos helyzetű, tehetséges diákok továbbtanulását. A képzés öt évre szól, a benne résztvevő tanulók számára a kollégium lakhelytől függetlenül kötelező. Az első év feladata az esetleges hátrányok kompenzálása a két fő tantárgyból, matematikából és magyar nyelv és irodalomból. Minden tanuló kötelező jelleggel kezdi el tanulni az angol nyelvet heti hét órában. A számítástechnika heti öt órájában készülnek az ECDL vizsgabizonyítvány megszerzésére.
-A tehetségeket igyekszünk felkarolni és segíteni, speciális foglalkozásokon - mondta Németh Zsolt igazgató.

Az AJTP tagozat pályaválasztási nyílt napját ma tartották az iskolában. A programon a szülők részletes tájékoztatást kaptak a képzésről, a jelentkezés feltételeiről, eközben az érdeklődő diákok bepillantást nyertek egy-egy tanórába, sőt a felsőbb évesektől megtudhatták, miért is jó a Türrbe járni.

Dukai Rebeka 9. F osztályos diák elmondta, nagyon szereti az AJTP képzést, hiszen nagy anyagi segítséget kapnak a tanulmányi felkészítésen kívül. Mint mondta, a bátyja is ebben a programban tanul, ezért már sok jót hallott az intézményről, s számára is egyértelmű volt, hogy ide jelentkezik.

Kristóf Diána 10. F osztályos szerint a tanárok fokozottan odafigyelnek az AJTP-s diákokra, ami nagyon jó.
- Órákon kívül a kollégiumban számos érdekes foglakozás vár ránk, például a személyiségfejlesztés. A kollégiumi bentlakás tetszik, hiszen nagyon jó a közösség, összekovácsolódtunk és a pedagógusok rengeteget segítenek a tanulásban. A kollégium tökéletes lehetőséget biztosít arra is, hogy az önálló életre felkészüljünk - tette hozzá mosolyogva a lány.

Az iskola munkáját gazdag programok (mozi, színházlátogatás, kirándulás, programhétvége, hangverseny) szervezésével segíti a kollégium - hangsúlyozta Rostáné Nagy Rózsa, a kollégium vezetője. Mint mondta, a kollégiumi élet rendkívül színes, hiszen a tanórák után is folytatódnak a különböző foglalkozások. A bentlakás előnye, hogy együtt van az egész osztály, sokat segítenek egymásnak, s a középiskolai évek végére igazi kis családdá alakulnak. Rostáné Nagy Rózsa hozzátette, a családi háttér figyelembe vételével a diákok étkezési térítési díjait a program átvállalja, ezenkívül évente két alkalommal szociális támogatásban is részesülnek.

Grőber Attila, a program felelőse elmondta, a képzés felépítése más, mint a többié, hiszen ezt egy kollégium és egy iskola közösen valósítja meg. A diákok az iskolai képzés mellett a kollégiumban is fejlesztő munkát végeznek, ami részben tantárgyi, részben személyiségfejlesztő jellegű. A program nagyon népszerű. A mai nyílt napon több mint 45 diák vett részt.
Grőber Attilától azt is megtudtuk, a pápai iskolában működő AJTP az országban a legkeresettebbek között van, ami nagy öröm számukra.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-09-03 13:00:55

Bontják a piaccsarnok épületét


ajánlott cikk főképe

2018-09-21 09:18:56

Nyílt nap a Magyar Közútnál


ajánlott cikk főképe

2018-06-17 20:42:16

Színház, zene, cirkusz és kutyák a Várkertben


ajánlott cikk főképe

2018-06-24 10:01:21

Fúvós koncert és flamenco táncoktatás