Családi judo edzés


2015-11-23 18:43:39  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Családi judo edzés főképe
Az ősz beköszöntével a Pápai Küzdősport Centrumban folytatódtak az ovijudo foglalkozások, melynek keretében heti egy alkalommal szakképzett edzők ismertetik meg a gyerekeket a sportág alapjaival. A program népszerűségét jelzi, hogy picikhez havonta egy alkalommal a szülők is becsatlakoznak, anyukák és apukák együtt mozognak gyermekeikkel a tatamin, és vesznek részt játékos foglalkozásokon. Mezei Csaba, a Bakony Judo Klub edzője, a foglalkozások egyik vezetője azt mondta, többek között azért ajánlja minden kicsinek a judo-t, mert ezáltal fejlődik a kitartásuk, szorgalmuk, szilárdabbá válik a jellemük, és a játékos vetélkedőkön keresztül már ebben a korban kialakul bennük a versenyszellem.
- Az ovijudo több mint óvodássport. A foglalkozáson a gyerekek megismerkednek a sportág alapjaival, ezáltal megtanulják a helyes eséstechnikát. 2014-ben 40 körüli létszámmal kezdtük az ovisokkal a „munkát”, szerencsére idén tudtuk folytatni az edzéseket, és nagyon meg sem kellett hirdetnünk, szájhagyomány útján egyre több szülőhöz jutott el a kezdeményezés, és mostanra a régiek mellé sok új résztvevő csatlakozott, és stabilan tudjuk tartani a 40 fős létszámot. Amire nagy hangsúlyt fektetünk, azok az esések, a tatamin minden veszély és fájdalom nélkül tanulnak a gyermekek esni, azáltal egész kicsi korukban megtanulják azt, hogy hogyan kell a testi épségüket hatékonyan védeni a váratlanul bekövetkező mindennapos szituációk alkalmával.
Mezei Csabától megtudtuk, tavaly merült fel először, hogy a kicsik mellé a szülők is csatlakozzanak, a családi foglalkozás mára már szerves része a havi programnak.
- Minden hónapban egy alkalommal a szülők együtt edzenek gyermekeikkel, melyet mindenki nagyon vár és mondanom sem kell, kiváló a hangulat. Nagy élmény, hogy anyuka vagy apuka együtt sportolhat gyermekével, igyekszünk mindig valami újat mutatni, és folyamatosan készülni új játékokkal.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-08-31 09:34:44

Esélyesként javítana a Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2018-05-17 11:21:20

Egyenlített a Motax Pápa KC


ajánlott cikk főképe

2018-08-07 18:51:42

Vasárnapra kerül az összes bajnoki az NB III-ban


ajánlott cikk főképe

2018-09-11 15:25:11

A biztató játék ellenére vereséggel kezdett az U19