Elbontották a vízdombot a Huszár lakótelepen


2015-11-24 20:35:28  | cikk: Babos Petra  | 


Elbontották a vízdombot a Huszár lakótelepen főképe
A lakossági konzultációk során merült fel, hogy a Huszár lakótelepen álló egykori vízbázis területén lévő hatalmas földdombot megszűntessék. A munkát a múlt héten kezdték meg és hamarosan be is fejezik.

Bocskay László önkormányzati képviselő ennek kapcsán elmondta, a földkupacot rendeltetésszerűen már nem lehet használni, funkcióját vesztette, ugyanis itt már víztározás nem történik, a lakótelep vízellátása nem innen történik.
-A dombot az utóbbi időben a fiatalok arra használták, hogy felmásztak rá és onnan kövekkel dobálták a szemközti házakat és az itt felépített új garázsok tetejét, ezzel bosszúságot okozva sok embernek, ugyanis néhány cserép nemcsak megrepedt, hanem el is törött, s így beázott a garázs. Egy idő után a garázsok felett is átdobálták a köveket, veszélyeztetve ezzel a gyalogosokat, babakocsit tolókat és az autósokat – hangsúlyozta a képviselő.

Többek között ezért döntöttek a vízdomb elbontásáról, melyhez előbb a pénzügyi forrást kellett biztosítani, majd a munkák elvégzésére közbeszerzési eljárást lefolytatni. A törmelékes földet csak olyan vállalkozó távolíthatta el, aki erre engedéllyel rendelkezik.
A sajtótájékoztatón elhangzott, több mint 600 köbméter földet kellett elszállítani, ami az önkormányzatnak több mint 3.000.000 forintjába került. A betontömb egyelőre megmarad, mivel annak elbontása és megsemmisítése több, mint 20 millióba kerülne.

A föld elhordása után az egyenetlen területet úgy fogják elrendezni, hogy a csapadékvíz megfelelően el tudjon folyni. Ezt a műszaki osztály munkatársai mérik majd fel.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-09-08 10:31:49

Borrendi találkozó


ajánlott cikk főképe

2018-08-30 16:26:38

Kész a konyha


ajánlott cikk főképe

2018-09-11 21:22:26

"Kezdjetek el élni, hogy legyen mit mesélni..." - Anna & the Barbies koncertje


ajánlott cikk főképe

2018-05-25 22:03:43

Győrffy Balázs: Kétszeresen is parasztünnep az idei Pápai Agrárexpo