Kamarazene karácsonyra


2015-12-16 21:17:13  | cikk: ha  | 


Kamarazene karácsonyra főképe

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Kamarazenekara az évet hagyományosan karácsonyi koncerttel zárja, így volt ez ebben az esztendőben is, igaz, kicsit a megszokottól eltérően. A helyszín ezúttal a Szent István Római Katolikus Általános Iskola aulája volt, ezért a karnagy, Nagy Tibor úgy gondolta, hogy a műsort diákfellépők is színesítik.

A Bartók Béla Zeneiskola növendékei közül azok muzsikálhattak a kamarazenekar koncertjén, akik a katolikus iskola tanulói. Fuvolisták, csellisták, hegedűsök örvendeztették meg a hallgatóságot. Voltak kezdő muzsikusok, nekik szurkolt a közönség, és voltak nagyon ügyes növendékek is, akik szépen eljátszották a karácsonyi dallamokat. A hallgatóságtól mindegyikük nagy tapsot kapott. Az estet versmondók is színesítették.

A kamarazenekar kellemes estét szerzett a népes közönségnek

A JMSZK Kamarazenakara tevékeny időszakot tudhat maga mögött, több nagyobb projektben is részt vettek, így például a Gáty-hangversenyben, de közreműködtek az ABBA-showban is. Ebben az évadban, ősz óta csak erre a koncertre készültek. Vannak új tagok is, mondta karnagy, akik a hegedűszólamot erősítik.

Az est során a kamarazenekar előadásában felcsendült Albinoni B-dúr szimfóniájának I. tétele, Vivaldi D-moll fagottversenyének II.-III. tétele, részletek Bach Parasztkantátájából, szintén Bachtól a D-dúr szvit, Jenkinstől pedig a Concerto grosso I. tétele. A fagottversenyben Németh Ábel játszott szólót.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-07-26 21:00:22

Új helyen a nyugdíjas egyesület


ajánlott cikk főképe

2019-09-07 19:20:27

"Azt csináld, amiben hiszel és higgy abban, amit csinálsz!" - Mező Lászlóné kiállítása


ajánlott cikk főképe

2019-06-30 10:26:01

Fókuszban a drogveszély - VII. Nemzetközi Project Hope Workshop Tréning


ajánlott cikk főképe

2019-07-15 23:11:16

Jótékonysági koncert a ferences templom javára


PÁPA időjárás