Lebontották a város karácsonyfáját


2016-01-07 10:11:56  | cikk: Babos Petra  | 


Lebontották a város karácsonyfáját főképe
Vízkereszt, vagy másképpen a háromkirályok ünnepe, egy keresztény ünnep, amelyet január 6-án tartanak, s ekkor szedik le a karácsonyfákat. Sokan már az év első napjaiban kidobják díszes karácsonyfákat, a legtöbben azonban csak vízkereszt után teszik meg ezt.
A Városgondnokság munkatársai a héten már elkezdték a fenyők elhordását, tegnap délelőtt pedig lebontották a város karácsonyfáját is.
A kidobott karácsonyfákat folyamatosan szállítják el

Buics Lajos, a kommunális részleg vezetője elmondta, dömpingre a hétvége után számítanak inkább, ugyanis a legtöbb család hétfőre szedi le a fát. A Városgondnokság gépjárművei folyamatosan járják a város utcáit és a lakótelepeket, hogy összegyűjtsék a kidobott fenyőket. Buics Lajos felhívta a figyelmet arra, hogy a fákat lehetőleg úgy helyezzék el, hogy azok az úttest gépjárműforgalmát és a járda gyalogosforgalmát ne zavarják.
A lakótelepeken a szemétgyűjtő konténerek és a szelektív hulladékgyűjtők mellől szállítják el a karácsonyfákat, a családi házas területeken és a belvárosban pedig a házak elé célszerű elhelyezni őket. A fákat a Városgondnokság telephelyére szállítják, ahol ledarálják, és tüzelőként újrahasznosítják.

A Városgondnokság munkatársai tegnap lebontották a Fő téren a szilveszteri programra felállított színpadot is. A héten a betlehemet és a maradék faházakat is elviszik a kastély udvarról és megtörténik a Kossuth utcai ünnepi díszkivilágítás eltávolítása is – tudtuk meg a részlegvezetőtől.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-08 17:47:22

Munkák a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2020-08-07 16:12:45

Járványügyi óvintézkedések a Közszolg Nonprofit Kft-nél


ajánlott cikk főképe

2020-04-29 15:10:20

Online játékok, házhoz megy a könyv - Digitális térben működik a könyvtár


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 22:45:28

Megindult a munka a Juhar utcában is