Kié legyen idén a Pro Cultura-díj? - ajánlásokat várnak


2016-01-10 16:53:47  | cikk: ha  | 


Kié legyen idén a Pro Cultura-díj? - ajánlásokat várnak főképe

Olyan egyének és közösségek kaphatják a Pro Cultura-díjat, akik a város kulturális életében jelentős szerepet vállalnak, kiemelkedő eredményeket érnek el, színesítik a gazdag helyi művészeti palettát, tájékoztatta hírportálunkat Szanyiné Csepregi Ilona, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ művelődésszervezője. A Pro Cultura Díszoklevelet 1995-ben alapította a Pápai Amatőr Művészeti Mozgalomért Alapítvány és a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ. Több mint 40 elismerést adtak eddig át, hisz volt esztendő amikor többen is megkapták a díjat.

Most ismét ajánlásokat vár az alapítvány. Kíváncsiak a pápaiak véleményére, hogy szerintük ki vagy mely csoport az, aki vagy akik maradandót alkottak a helyi művészeti életben, öregbítették a város hírnevét. A Pro Cultura Díszoklevél odaítélésére január 16-ig várják az ajánlásokat a JMSZK postacímére. Az ajánlások tartalmára vonatkozóan több információ olvasható az intézmény műsorfüzetében és a művelődési központ honlapján.

A Pro Cultura Díszoklevelet január 22-én, a Magyar Kultúra Napján vehetik át a díjazottak. Ebben az évben ez az ünnep kiemelkedően fontos esemény lesz. Idén 30 éves ugyanis a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ bázisintézménye, a színházépület. A jubileumi programsorozat nyitánya is január 22-én lesz. Ekkor nyílik az ünnepi évhez kapcsolt állandó kiállítás, mely a színházépület történetét, a szakmai fejlődés legfontosabb állomásait mutatja be.

A Magyar Kultúra Napjának pápai programjához hagyományosan kapcsolódik képzőművészeti tárlat, idén Ürmös Péter grafikusművész alkotásait csodálhatja meg a közönség. Az ünnepségen a díszoklevél átadása után Horgas Eszter fuvolaművész lép fel a Class Jazz Band kíséretében.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-27 17:17:40

600 darab tanszercsomag a rászorulóknak a Pápai Tankerületi Központ jóvoltából


ajánlott cikk főképe

2020-06-06 07:11:54

Egérrágta mesék a Pegazus Színháztól


ajánlott cikk főképe

2020-07-02 16:37:39

Ismét várja a látogatókat a zsinagóga


ajánlott cikk főképe

2020-06-26 14:31:09

20 éves a gorlicei partnervárosi kapcsolat