Játszd újra, Sam! - Woody Allen Pápán


2016-01-11 17:28:55  | cikk: ha  | 


Játszd újra, Sam! - Woody Allen Pápán főképe

"...azt hiszem, hogy ez egy csodálatos barátság kezdete.." - sok minden történik a színpadon, mire Allen Felix (Görög László) eljut a Játszd újra, Sam! című előadásban ehhez a zárómondathoz, mely a Casablanca című filmből ismerős. A szombathelyi Weöres Sándor Színház frissen szerződött színésze a főszereplője a darabnak, mely Woody Allen azonos című filmjének nagy sikerű színpadi változata.

Bár Görög László nem kifejezetten Woody Allen-alkat, remekül alakítja a neurotikus, gyógyszerfüggő értelmiségit, a filmkritikust, akinek kedvence a Casablanca. Ez már az első pillanatokban kiderül, hisz az előadás a híres film képkockáival indul, hogy aztán felépüljön egy hasonló végkifejletű történet. Allen Felixet elhagyta felesége, aztán barátai unszolására randevúzni kezd. A nézők szeme előtt vonulnak el a sírnivalóan nevetséges randik, remek zenéktől kísérve. A darabban Humphrey Bogart (Szerémi Zoltán) is megjelenik, ő ad tanácsokat a nyavalygós, nőügyekben esetlenül és tapasztalatlanul csetlő-botló filmkritikusnak.

A barátok, Dick és Linda mindig segítenek

A randevúk sora után aztán Allen Felix rájön, hogy a nekivaló nő végig a szeme előtt volt: legjobb barátja, Dick (Orosz Róbert) felesége, Linda (Bánfalvi Eszter) az igazi lelki társa. Bánfalvi Esztert arról kérdeztük, hogy vajon mi lehet az oka annak, hogy gyakran épp a nyilvánvalót nem vesszük észre. Szerinte azért, mert falakat építünk magunk köré és beleragadunk helyzetekbe, amikből nehéz kilépni. A szép és tehetséges színésznő is a szombathelyi teátrum színésze, 2014-ben szerződött a Weöres Sándor Színházhoz. Mint mondta, vidéken játszani nem visszalépés a Nemzeti után, számára ez újabb kihívás és remek kollégákkal dolgozhat.

Linda (Bánfalvi Eszter) ideális partner lenne Allen számára

A darabban a poénok nagyon jól ültek, többször is beletapsolt a közönség a jelenetekbe. A történet vége felé a néző azt hiheti, hogy a Casablanca zárójelenetét írta újra Woody Allen, hisz Linda a férjét választja a repülőtéren. Egy kicsit az a történet, de teljesen mégsem, hisz zárásként mégiscsak egy rajongó, ifjú filmesztéta hölgy idézi Alennek a kultmondatot.
A darabot Béres Attila rendezte, már 2013-ban Miskolcon is, akkor is Görög Lászlóval. A kollégák persze változtak, de a siker maradt. Ezt igazolta a pápai közönség is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-04 13:17:25

Negatív lett a három ESZI-s dolgozó tesztje


ajánlott cikk főképe

2020-08-28 20:43:45

Költségvetés módosítás, intézményi beszámoló, tanulmányi támogatási rendszer


ajánlott cikk főképe

2020-07-09 19:18:13

Nyárvarázs gyermekszemmel


ajánlott cikk főképe

2020-07-31 18:02:53

Két nap alatt 20 szabálysértő autós a Fő téren