Gelencsér Róbert az év sportolója!


2016-01-14 21:06:20  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: index.hu  | 


Gelencsér Róbert az év sportolója! főképe
A magyar sportújságírók az idén is szavazhattak az év legjobb magyar sportolóira és edzőire – illetve azokra a külföldi szakemberekre, akik a magyar sportsikerekért dolgoztak – írja az nso.hu. A Magyar Sportújságírók Szövetsége kilenc kategóriában szavazta meg 2015 legjobbjait, illetve az Év gólja különdíjra tízfős szavazóbizottság adhatta le a voksait. A gálán e tíz kategória (az Év férfi sportolója, az Év női sportolója, az Év edzője, az Év csapata, az Év labdarúgója, az Év gólja, az Év férfi fogyatékos sportolója, az év női fogyatékos sportolója, az Év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője és az Év fogyatékos csapata) győzteseit és dobogósait hirdették ki a Nemzeti Színházban, immár 58. alkalommal. A korábban a Sportcsillagok Gálaestje névre hallgató rendezvényen, amely az idén az M4 Sport – Az Év sportolója gála nevet kapta - ahogy arról korábban írtunk - pápai jelöltnek is szoríthattunk, hiszen az „Év férfi fogyatékos sportolója” díjra a szervátültetett atléta, Gelencsér Róbert is esélyes volt, sőt Róbert az egyéni díj mellett a férfi atlétaváltó tagjaként "Az Év csapata" kategóriában is érdekelt volt. A gála pápai szempontból nem is indulhatott volna jobban, hiszen az Év férfi fogyatékos sportolója – Boronkay Péter triatlonistát és Szegfű Attila kerékpározót jelentős különbséggel megelőzve - Gelencsér Róbert lett, a szervátültetett atléta a kétszeres paralimpiai bajnok Pásztory Dórától kapta a díjat.
- Köszönöm szépen ezt a csodálatos díjat. Egy kicsit az edzőmre vagyok mérges: nem készített fel erre. Megtanított a versenyzés minden mozdulatára, minden pillanatára, erre viszont nem, hogy hogy kell fogadni egy ilyen díjat és kezem-lábam reszket egy kicsit. Hálával gondolok rá - Jung Andrásnéra, Ágira – neki köszönhetem legfőképpen, hogy most itt állhatok és szeretném ezt az élményt örökre a szívembe zárni. Köszönöm még egyszer, hogy itt lehetek! - mondta a díj átvétele után a sportoló.

Az Év fogyatékos csapata a férfi speciális olimpiai kosárlabda-válogatott lett, megelőzve a férfi szervátültetett atlétaváltót és a női kerekesszékes vívóválogatottat. Gelencsér Róbertnek hírportálunk valamennyi munkatársa nevében GRATULÁLUNK!

Az Év férfi fogyatékos sportolója:
1. Gelencsér Róbert (atléta) 481
2. Boronkay Péter (triatlonista) 247
3. Szegfű Attila (kerékpározó) 175

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-06 19:02:07

A világranglista élén áll a pápai kalapácsvető


ajánlott cikk főképe

2020-06-23 17:19:11

Húsz csapatos lesz az NB III nyugati csoportja


ajánlott cikk főképe

2020-08-16 21:56:58

Ellentétes félidők után magabiztos Perutz siker


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 12:16:59

Online játékot indít a Magyar Diáksport Szövetség