Megkezdődött az ökumenikus imahét Pápán is


2016-01-19 06:41:02  | cikk: Babos Petra  | 


Megkezdődött az ökumenikus imahét Pápán is főképe
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa 2016. január 17. és 24. között újra imahetet hirdet a Krisztus-hívők egységéért.
A 2016-os imahét témáját a lettországi keresztények dolgozták ki, mottója „Arra hívattunk, hogy az Úr nagy tetteit hirdessük!” A több mint 100 éves hagyománnyal rendelkező Ökumenikus Imahét rendezvénysorozatát Pápán hétfő este tartották a Helyőrségi Művelődési Otthonban, ahol Szakács Gergely lelkipásztor hirdetett igét.
- Lettország népére a mai napig árnyékot vetnek a szovjet fennhatóság alatt történtek. A sok sebért ma is nehéz megbocsátani. Ez éppen olyan nehéz kő volt, mint amely Jézus sírját elfedte. Azt éljük meg a hétköznapi, keresztény életünkben, hogy nekünk feltámadott urunk van. Ami arra is utal, hogy fontos minden nap egy kicsit megújulnunk. A keresztény ember is könnyen elveszítheti a motivációját és a lendületét, ezért fontos újra és újra megújulni, s megerősödni abban, hogy ha Jézus Krisztus is feltámadt, akkor minket is meg tud újtani, s megerősíteni a mindennapjaink során – hangsúlyozta a lelkipásztor.

A 2016. évi egyetemes imahét perselyadományaival egy újfajta kezdeményezést támogathatnak a hívek, az ételdoboz készítést. Ez egy olyan doboz lenne a város valamely pontján, ahol bárki elhelyezheti a számára felesleges ételt, amivel a rászorulókat támogathatja.
Szakács Gergely elmondta, a városban működő felekezetek tapasztalatai szerint nagyon sok rászoruló él a városban, hiszen sokan keresik fel őket akár napi szinten, hogy alapvető élelmiszerrel segítsék őket. Ezért gondolták, hogy létrehozzák ezt a kezdeményezést.
A doboz elhelyezéséről még nincsenek pontos információk.

Január 17-től 24-ig, minden este 17 órai kezdettel közös istentiszteletet tartanak a helyi egyházak lelkipásztorai a Krisztus-hívők egységéért az ökumenikus imahéten a város templomaiban. Kedden Németh Katalin lelkipásztor a Szent Anna Római Katolikus Templomban, szerdán Salgó Ferenc kanonok-plébános a Nagytemplomban, csütörtökön Megyesi Ferenc káplán az evangélikus templomban, míg pénteken Boncz Zoltán lelkipásztor a Szent Benedek Templomban hirdet igét.
Az imahét zárónapja szombaton lesz, akkor Szijártó László plébános a református templomban prédikál. Az istentisztelet után a rendezvény szeretetvendégséggel folytatódik az Immánuel Közösség Házban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-17 15:34:29

Elhunyt Makkai Miklós, az Elekthermax Pápai Vasas Sportegyesület néhai neves sportolója


ajánlott cikk főképe

2020-05-06 12:19:52

Légfertőtlenítővel bővült a központi-és gyermekorvosi ügyelet


ajánlott cikk főképe

2020-08-15 20:18:56

Nem nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma városunkban


ajánlott cikk főképe

2020-09-23 11:21:14

Jótékonysági futás: Eddig több mint 300 ezer forint gyűlt össze