Jól sikerült a félév, de a java még hátravan


2016-01-19 16:48:35  | cikk: ha  | 


Jól sikerült a félév, de a java még hátravan főképe

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája művészetis növendékei nehéz heteket tudhatnak maguk mögött, hisz a közismereti tárgyak mellett elméleti és gyakorlati vizsgát is kellett tenniük. A néptáncosoknal az utolsó vizsga épp néptánc volt, korábban már számot adtak tudásukrók balettből és modern táncból is.

Néptáncból együtt vizsgázott minden évfolyam, összesen negyven növendék, mondta Müller Zoltán. A diákoktól kértek forgásokat, ugrógyakorlatokat, valamint a balázstelki és a tardoskeddi koreográfiák elemeit is bemutatták a fiatalok. Mivel közös vizsga volt, mindenkitől ugyanazt kérték, természetesen évfolyamonként változott a követelmény. A végzősök az OKJ-s vizsgára készülnek, az újak pedig most kezdenek ismerkedni a művészetis elvárásokkal.

Jól szerepeltek a vizsgán a néptáncosok

A vizsgabizottság elnöke most Kiss Balázs volt, ex-vadvirágos, az Állami Népi együttes táncosa. Mint mondta, ő nagyon figyelte a pontosságot, a ritmusérzéket és a ruganyosságot. A bizonyítványokba hármasnál rosszabb jegy nem került a néptáncosknál, sokan kaptak négyest, de volt jónéhány kiemelkedő teljesítmény is, mondták a vizsgáztatók.

Müller Anita tagozatvezető vázolta a következő hónapok feladatait is, hisz sűrű lesz a tavaszi időszak. Idén is van pápai résztvevője az egri Országos Ifjúsági Szólótáncversenynek. Január 22-23-án Hoffmann Anna és Csánitz Márk képviseli a Refit a megmérettetésen, az OKTV-n pedig 10 páros indul majd, valamint a májusi pápai ifjúsági néptáncfesztiválon is lesznek helyi csoportok. Az évvégi vizsgák után pedig a Vadvirág Néptáncegyüttes 35 éves jubileumára készülnek majd a táncosok, mondta Müller Anita.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-27 15:40:17

Az influenza járvány miatt látogatási tilalom lépett életbe a kórházban


ajánlott cikk főképe

2020-05-01 09:45:58

Egyházi Andrea: Minden intézményünk készen áll az érettségi vizsgák szabályos és biztonságos megtartására


ajánlott cikk főképe

2020-03-30 20:20:21

Holnaptól átmenetileg nincs parkolási díj


ajánlott cikk főképe

2020-05-20 11:37:19

Honvédelmi Országfutás a Magyarok Egészségéért Pápán