Őrangyalok kerestetnek


2016-01-21 18:46:23  | cikk: ha  | 


Őrangyalok kerestetnek főképe

A tavalyi évben közel 60 kóbor kutyusnak találtak gazdit a Pápai Humán Állatvédő Egyesület és a Második Esély Állatmentő Csoport önkéntesei. Bár sokan támogatják munkájukat, igazán aktív tag kevés van, pedig feladat akad bőven. Az egyesület várja azok jelentkezését, akik tenni szeretnének az elárvult jószágokért.
A Szabó Dezső utcai telephelyen az ősz végére elkészült három új, nagy kennel, így most ott kilenc kutya van összesen, köztük Tomi. Olvasóink talán emlékeznek rá, az ő operációjára fordították a "Második esély" jótékonysági gála bevételét. Tomi köszöni, most már jól van, a teljes boldogságához már csak egy szerető gazdi hiányzik, éppúgy, mint társainak.

- A pápai állatvédő csoportok jelen pillanatban 23 kutyust gondoznak, kilenc van a telephelyen, a többiek ideiglenes befogadóknál várják, hogy végleges otthont találjunk számukra - mondta Szabó Helga önkéntes, aki rendszeresen kijár a Szabó Dezső utcába, hogy megetesse az ebeket, játsszon velük, sétáltassa őket.

Szabó Helga épp Tomi kutyát simogatja

Az állatvédők örömmel fogadnak minden segítő kezet: rátermett, állatbarát fiatalokat közösségi szolgálat keretében, akik sétáltatnák, etetnék a kutyusokat és ideiglenes befogadókat is, ahol átmeneti otthonra találhatnának a gazdátlan ebek. Az ideiglenes befogadóknak csak a helyet kell biztosítani, az állatok ellátását az egyesület vállalja. A pápai állatvédőknek van autójuk is, de gyakran jól jönne a segítség egy jogosítvánnyal rendelkező önkéntes személyében, amikor például vizsgálatra kell vinni a kutyusokat vagy épp menteni kell valahol, mondta Szabó Helga.

Az önkéntesek jelentkezését a Pápai Humán Állatvédő Egyesület és a Második Esély Állatmentő Csoport közösségi oldalain vagy a www.papaikutyak.hu oldalon várják.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-09-23 21:38:20

Dr. Áldozó Tamás: A jelenlegi járványhelyzet súlypontja a megyében nem Pápán van!


ajánlott cikk főképe

2020-09-03 22:54:09

A második világháborút megjárt pápai katonák történetei


ajánlott cikk főképe

2020-08-18 12:39:26

Szövetkezeti boltot nyitott Lovászpatona és Nyárád a pápai piacon


ajánlott cikk főképe

2020-08-11 20:55:03

Augusztus 11. kedd 20.30 óra: nem emelkedett a fertőzöttek száma hétfő este óta