Teremíjász verseny


2016-01-25 07:11:04  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Teremíjász verseny főképe
Az elmúlt hétvégén az ország minden pontjáról érkeztek íjászok Pápára, ugyanis a Delta Íjászegyesület kétnapos versenyt rendezett a Városi Sportcsarnokban. Az első nap a Közép-dunántúli régió kvalifikációs versenye is volt a teremíjász országos bajnokságra. Nyolc kategóriában, hat korcsoportban a létszámra való tekintettel délelőtt és délután is folyamatosan lőttek az indulók, akik között a házigazda klub tagjai mellett jelen voltak többek közt soproni, győri, alsóörsi íjászok is.
- Az első napon 150 fővel a World Archery szabályzat szerint úgynevezett minősítő versenyt rendeztünk, melyről azt kell tudni, hogy ha valaki a megadott pontszámot eléri, kvalifikálhatja magát az országos bajnokságra – tudtuk meg Németh Gabriellától, a Delta Íjászegyesület alelnökétől. A WA szabálynak megfelelően, minden nevező 2x10 fordulóban három vesszőt lő ki körönként. A célok, a kategóriának megfelelően 40, 60 illetve 80 cm átmérőjű lőlapok, melyekre a gyerekek 10 méterről, a serdülő és felnőtt korosztály pedig 18 méterről lő. A vasárnapi IFAA szabályrendszerű megmérettetésre körülbelül 60-an neveztek. Ezen a típusú versenyen az íjászok öt vesszőt lőnek ki, 2x6 fordulóban. Bízom benne, hogy a pápaiak pontosan céloznak, és az eddigiekhez hasonlóan szép helyezéseket érnek el.
Az egyesület alelnöke hozzátette, februárban Budapesten 3D teremíjász Európa-bajnokságot rendeznek, melyre kiválóan segítette a felkészülést a mostani bajnokság, emellett tavasszal egy saját rendezésű, Hubertlakon megtartandó 3D-s terepverseny is szerepel a programban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-16 21:56:58

Ellentétes félidők után magabiztos Perutz siker


ajánlott cikk főképe

2020-08-08 12:43:39

Erős ellenfelet fogad a Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2020-07-29 19:21:01

Sportfelszereléseket kapott a női szakág


ajánlott cikk főképe

2020-09-01 17:57:05

Bajnoki címeket szereztek a pápai tollaslabdázók