Költségvetés módosítás, munkaterv elfogadás - Ülésezett a PVNNÖ


2016-01-28 20:14:49  | cikk: Babos Petra  | 


Költségvetés módosítás, munkaterv elfogadás - Ülésezett a PVNNÖ főképe
Elfogadásra javasolta Pápa Város Német Nemzetiségi Önkormányzata az együttműködési megállapodás felülvizsgálatát Pápa Város Önkormányzata és a nemzetiségi önkormányzat között, valamint a PVNNÖ Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítását. Az ülésen szó esett a 2015. évi költségvetéséről szóló határozat módosításáról is, melyben a tavalyi évben ténylegesen befolyt és kiadott összegeket pontosították.

A 2016. évi költségvetést is jóváhagyták a képviselők, eszerint ebben az évben 781.686 Ft-ot kapnak működési támogatásra. Ebből az összegből idén is szeretnék támogatni az óvodát és az iskolát, ahol német nemzetiségi oktatás folyik.

A testület végül elfogadta a 2016.évi munkatervet is, amely hasonlóan alakul, mint az előző évben.
- Idén ünnepeljük a németek kitelepítésének 70.évfordulóját, amelyre nagyszabású programmal készülünk. Terveink között szerepel, hogy egy emlékhelyet alakítunk ki a vasút környékén, valamint egy könyvet is kiadnánk – mondta az elnök, Pillerné Fódi Ilona.

A vegyes ügyek keretein belül elmondták, január 9-én részt vettek Pécsett az országos gálán. Január 19-én, a németek kitelepítésének 70.évfordulójára szervezett országos rendezvényen is képviseltették magukat, és ott voltak a megyein is, amit január 21-én tartottak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-03 22:56:50

Összetartozunk


ajánlott cikk főképe

2020-08-17 15:34:29

Elhunyt Makkai Miklós, az Elekthermax Pápai Vasas Sportegyesület néhai neves sportolója


ajánlott cikk főképe

2020-05-08 14:02:30

Elhunyt dr. Szundy Béla


ajánlott cikk főképe

2020-06-28 19:42:44

Zenélő Magyarország Pápán is