Újabb közgyűlés a Pápai Művelődéstörténeti Társaságnál


2016-01-30 14:46:53  | cikk:  | 


Újabb közgyűlés a Pápai Művelődéstörténeti Társaságnál főképe

Decemberben volt a Pápai Művelődéstörténeti Társaság tisztújító közgyűlése, akkor az új elnök Horváth Adrián lett, az alelnök Baloghné Uracs Marianna, a titkár pedig Péterváry-Szanyi Brigitta. A választás után a megfogalmazott célok közt szerepelt, hogy a hagyományok megtartása mellett szükség van arra is, hogy a csoport nyitott legyen az újra. Ennek jegyében választották meg az új vezetőket is.

Január 29-én ismét közgyűlést tartott a társaság. Ezúttal a törvényi keretek által meghatározott alapszabály módosítást szavazták meg a tagok. Az elemek közt szerepeltek többek közt az elnökség és a közgyűlés feladatai, az egyesületi tagság kritériumai.

De nem csupán a hivatalos feladatokról esett szó az alkalmon. A vezetőség kikérte a tagság véleményét arról is, hogy milyen területnek szenteljenek kiemelt figyelmet a következő időszakban. Érkeztek ajánlások életrajzokra, műemlékekre is.

Horváth Adrián a társaság új elnöke

Horváth Adrián elnök elmondta, hogy elkészítette a Pápai Művelődéstörténeti Társaság weboldalát, a www.pmtt.hu -t, ahol minden szükséges információ megtalálható a közösségről. Az oldalt Horváth Adrián folyamatosan frissíti, bővíti. A társaság története mellett lesznek adatok a szekciókról, valamint a Pápai Művelődéstörténeti Társaság saját, vagy tagjai által szerzett, szerkesztett írásai, folyóiratai és kiadványai is megtalálhatók itt. Lesz egy Ami a Szélesvízből kimaradt című rovat is, ahol a város irodalmi, kulturális folyóiratának nyomtatásba nem került cikkei kapnak helyet, illetve a tervek szerint az írásokat is feltöltik majd ide.

Közösségi oldala is van a társaságnak, ahol nem csupán saját híreiket osztják meg, hanem a város kulturális életét érintő fontosabb információkat is. Horváth Adrián hangsúlyozta, a célok, feladatok megfogalmazása után egy tevékeny időszak veszi majd kezdetét, hogy a pápai szellemi élet méltó legyen régi nagy híréhez.

Képek:


Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet PÁPA időjárás