Angol szépkiejtési verseny a Petőfiben


2016-03-02 20:59:07  | cikk: Babos Petra  | 


Angol szépkiejtési verseny a Petőfiben főképe
Negyedik alkalommal szervezte meg a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium az angol szépkiejtési versenyt a város középiskolásai körében. A Tarczy Lajos Általános Iskolában nemrégiben már megtartották az általános iskolás korú diákok részére hirdetett versenyt, ma pedig a középiskolások mérték össze tudásukat a Petőfi Sándor Gimnáziumban.

Bognár Anita, az iskola angol munkaközösségének vezetője elmondta, az intézmény négy évvel ezelőtt szervezte meg először hagyományteremtő szándékkal a megmérettetést, mivel fontosnak tartották, hogy kéttannyelvű gimnázium lévén ők szervezzék meg a város középiskolásainak ezt a hiánypótló versenyt angol szépkiejtésből.
-A rendezvény évről évre nagy népszerűségnek örvend, idén összesen tizennégyen mérték össze tudásukat, négy korcsoportban kilenctől tizenkettedik évfolyamig. A megmérettetés két fordulóból állt, először egy idegen szöveget kell felolvasni. Minden évben ügyelünk arra, hogy évfordulós írótól válasszunk egy szöveg részletet, így ebben az évben Roald Dahl és Jane Austen egy-egy művének egy részét jelöltük ki. Ezt követően egy szabadon választott szépirodalmi vagy szépirodalmi jellegű prózai szöveget olvastak fel a diákok.
Az angol szépkiejtési verseny résztvevői

Patkó Judit, a Türr István Gimnázium és Kollégium 9. ny osztályos diákja elmondta, már kilenc éve tanulja az angolt, amit nagyon szeret. Judit tanárának, Molnár Andrásnak a segítségével választott egy szöveget, amit nagyon sokat gyakoroltak együtt, reméli, jól fog szerepelni.
Beszédes Dárió, a Pápai Szakképzési Centrum Gazdasági Szakközépiskolája és Kollégiuma 11. A osztályos tanulója már 12. éve tanulja az angolt. Dárió harmadszor indult a versenyen, amire az idén is sokat készült tanárnője, Tóthné Pál Gabriella közreműködésével. Szerinte a megfelelő hanglejtésben és a mondatok tagolásában rejlik a siker titka.

A zsűri elnöke Ujvári Klára az iskola nyugalmazott angoltanár volt, munkáját segítette Hardi Tünde, a Tarczy Lajos Általános Iskola tagozatvezetője és Lily Bond nyelvi lektor. A zsűri a kiállás mellett a helyes hanglejtésre, a beszéd tempóra, a hangképzésre, az intonációra és az előadásmódra figyelt. A legjobbak az oklevél mellett értékes angol nyelvű könyvjutalomban részesültek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-21 13:50:45

A tarczys Hatvani Márk országos első helyezett informatikából


ajánlott cikk főképe

2020-08-06 20:12:39

Fertőtlenítik az Erzsébetvárosi óvodát


ajánlott cikk főképe

2020-05-14 12:01:27

Kivágtak egy fát a Bástyán


ajánlott cikk főképe

2020-06-03 22:56:50

Összetartozunk