Elhunyt Keszeg Norbert


2016-03-07 17:29:18  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: veol.hu  | 


Elhunyt Keszeg Norbert főképe
Barátok, egykori sporttársak megrendülten értesültek hétfőn délelőtt a közösségi oldalon a szomorú hírről, miszerint életének 42. évében elhunyt Keszeg Norbert, világbajnok fekvenyomó. A sportember tragikus hirtelenséggel a hírek szerint szívinfarktusban hunyt el. A Veszprém megyei Napló 2011 áprilisában beszélgetett az akkor 38 éves, világrekordra készülő erőemelővel, aki már 15 évesen bekerült a Giunness-rekordok könyvébe köszönhetően annak, hogy 24 óra leforgása alatt egy 50 kilogrammos súlyt 1300-szor nyomott ki állva.
- Kezdetektől fogva arra törekedtem, hogy kihozzam magamból a maximumot – idézi a világbajnokot a napilap. Hétévesen kezdtem birkózni, kiváló eredményeket értem el, de mindig erősebb szerettem volna lenni. 14 évesen találtam rá a súlyemelésre, amennyire az egészségem engedi, életem végéig szeretném ezt a sportot űzni. 2003 nyarán én nyomtam először Magyarországon 300 kilogramm felett, de a legjobb eredményem a 2004-es, németországi fekvenyomó-világbajnokságon 322,5 kiló kinyomásával egy aranyérem, amivel világcsúcsot is döntöttem, emellett Európa-bajnoki ezüst-, és bronzérmek büszke tulajdonosa is vagyok.
Keszeg Norbert öt évvel ezelőtt azt mondta, elsősorban példakép szeretne lenni a fiatalság számára, azt szeretné, ha gyermekei büszkék lennének rá. Az erőemelő igyekezett átadni tudását a fiatalabb generációnak is, több fiatal sportoló pályafutását egyengette. A veol.hu információi szerint a sportember vasárnap éjjel lett rosszul, kórházba szállítás közben a mentőknek újra kellett éleszteni. A mentőautóban elvégzett életmentő beavatkozás még sikeres volt, ám később Keszeg Norbert a pápai kórházban elhunyt.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-18 13:15:38

13 éremmel számol az olimpián a MOB elnöke


ajánlott cikk főképe

2020-05-26 14:27:49

A tervek szerint idén is lesz úszótábor


ajánlott cikk főképe

2020-09-05 13:17:57

Szögletből szerzett gólt a PELC játékosa


ajánlott cikk főképe

2020-06-30 10:09:40

Leimeiszter Ábel, a színötös úszó