Teltházzal debütált Kocsis Tibor filmje Barcelonában


2016-03-08 10:00:31  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: www.fcbarcelona.com  | 


Teltházzal debütált Kocsis Tibor filmje Barcelonában főképe
Teltház előtt mutatták be hétfőn este az FC Barcelona dísztermében a pápai születésű rendező, Kocsis Tibor: Magyarok a Barcáért című dokumentumfilmjét, amely a klub egykori legendás magyar játékosainak, Kubala Lászlónak, Czibor Zoltánnak és Kocsis Sándornak állít emléket – írja az nso.hu. Az eseményen Carles Vilarrubí, a klub második alelnöke, azt mondta, Barcelonában mindenki számára köztudott, hogy a Camp Nou futballstadion a Kubala László nevével fémjelzett csapatnak köszönheti létezését, ugyanis óriási sikereik és népszerűségük miatt egyszerűen kinőtték az előzőt és muszáj volt egy újat építeni. A bemutatón Magyarországot képviselő Szabó László külügyminiszter-helyettes az MTI-nek telefonon arról beszélt, hogy ez a „megható és erőteljes” film, amelyet sokan meg is könnyeztek, a magyarok hírnevét öregbíti a világban, és azt is remekül bemutatja, hogy ezek a futballisták a tehetségük mellett milyen nagyon kemény munkát végeztek a siker érdekében.
- Ez az én Oscar-díjam – fogalmazott Kocsis Tibor, a film Balázs Béla-díjas rendezője a nagyszabású bemutatóval kapcsolatban, amelyet Kovács Barnabás, Magyarország barcelonai főkonzulja, illetve a klub közösen szervezett meg. Mint mondta, a film megszületését az FC Barcelona forrásanyagokkal is segítette, számtalan fontos dokumentumot, fényképeket bocsátott az alkotók rendelkezésére. A rendező tapasztalatai szerint Kocsis Sándor, Kubala László és Czibor Zoltán nevét még mindig nagy elismerés övezi a katalán fővárosban. - Ezek a játékosok olyan képet festettek rólunk magyarokról, amit a katalánok ma is őriznek, szeretettel és tisztelettel beszélnek rólunk – jegyezte meg. Kocsis Tibor vallott arról is, hogy a három legendás játékos az ő életét is megváltoztatta, mert korábban nem érdekelte a futball, de élettörténetük és személyiségük hatására „megtanulta” szeretni és élvezni a focit.
A Magyarok a Barcáért című alkotást már a világ számtalan országában bemutatták, a többi között Los Angelesben, San Franciscóban, Pekingben, és Milánóban. Spanyolországban a katalán TV3 tűzi először műsorára, és már tárgyalnak a mozi forgalmazásról és a helyi DVD-kiadásról is – részletezte a folytatást a rendező, akinek következő munkája egy egész estés film lesz Kubala Lászlóról, a Budapesten született és Barcelonában elhunyt világhírű labdarúgóról, akik a magyar mellett a csehszlovák és a spanyol válogatottban is szerepelt.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-13 20:20:59

Elkészült az NB III csoportbeosztása


ajánlott cikk főképe

2020-06-02 18:52:35

Hat edzés két hét alatt


ajánlott cikk főképe

2020-03-15 19:47:56

Szigorú intézkedések a sportéletben


ajánlott cikk főképe

2020-04-22 18:58:51

Nézőcsúcsra számítanak a láthatatlan bajnokin