Az országos versenyen is jól szerepeltek


2016-03-08 18:00:56  | cikk: ha  | 


Az országos versenyen is jól szerepeltek főképe

Három évenként rendezik meg az Országos Zeneiskolai Kürtversenyt, mely az alapfokú művészeti iskolák legnívósabb megmérettetése. A januárban megszervezett győri területi válogatóról a Pápai Bartók Béla Zeneiskola két kürtös növendéke, Hetyei Péter és Székely Sámuel is továbbjutott az országos döntőbe.

37 iskola 65 növendéke vett részt az utolsó forduló megmérettetésein. A verseny nehezebb volt a vártnál, mondta Hetyei József, a diákok felkészítő tanára. A 3. korcsoportban szereplő fiúk olyanokkal voltak együtt, akik most felvételiznek a művészeti szakközépiskolákba. A korcsoport legügyesebb résztvevője játszott a pápai diákok előtt, ráadásul ugyanazokat a darabok voltak a szabadon választottjai is. Ezek után nem volt könnyű kiállni a zsűri elé, de a bartókos növendékek remekül szerepeltek, holtversenyben a harmadik helyen végeztek.

A diákoknak összesen négy darabot kellett eljátszaniuk, Székely Sámuel elmondta, hogy erős volt a mezőny, de magukhoz képest jól fújtak és ez volt a lényeg. Hetyei Péter hozzátette, hogy sokat gyakoroltak, hisz a felkészülés idején a hétvégék is a kürtpróbákkal teltek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-18 08:23:14

Lezárják a játszótereket


ajánlott cikk főképe

2020-03-31 17:29:32

30 millió a járvány elleni védekezésre, ingyen utazhatnak az egyészségügyi dolgozók


ajánlott cikk főképe

2020-08-07 11:09:07

Újabb óvintézkedések az Egyesített Szociális Intézményben


ajánlott cikk főképe

2020-05-06 14:54:42

Vért adtak a tűzoltók