A Hologram Univerzumról


2016-03-09 09:07:52  | cikk: Babos Petra  | 


A Hologram Univerzumról főképe
Nagy Gábor tartott érdekfeszítő előadást hétfőn este a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ előadótermében Hologram Univerzum címmel. Ez annyit jelent, hogy a tudomány mai állása szerint az Univerzum egy élő hologram. Az a világ, amit ismerünk, egy közös, élő, összetett hologramnak csupán egyik részlete.
-Eddig csak feltételezések voltak erről, de mára már bizonyított tény, hogy az univerzum egésze élő, összetett hologramként működik. Az ember aktív tagja az Univerzumnak, és így az élő hologramnak is. A fizikai világ eseményei egy másik síkon beírt hologramnak a következményei. Ha vissza akarod venni az irányítást, írd be a saját filmed ebbe a hologramba – mondta Nagy Gábor.

Nagy Gábor első szakmája szerint fényképész. Mint mondta, nagyon örül, hogy ezt választotta. A hologram annyiban más a fényképhez képest, hogy itt nem használnak technikai eszközt a leképezésre, nincs objektív, ami a tárgy és a gép között lenne. A másik különbség, hogy nem természetes fényt használnak, hanem polarizált fényt. A fény természetének ismerete korábban csupán a fény intenzitásának különbségeit tudta megörökíteni. Így jött létre a fotográfia. Később a film, majd a digitális technológiák. Amikor Gábor Dénesnek köszönhetően a fény intenzitása mellett már meg tudták örökíteni a fény fázis azonosságát is, megszületett a hologram.

Az előadás bemutatta azokat a közös kapcsolatokat a fény, a hologram, az interferencia, a morfogenetikus mező és az emberi tudat között, ami alapján bekapcsolódhatunk a közös hologram alakításába, életünk megváltoztatásába.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-17 21:10:16

Terítéken az intézményi átalakítás - ülésezett a képviselő-testület


ajánlott cikk főképe

2020-08-10 17:21:35

Dr. Áldozó Tamás: az elmúlt 24 órában nem emelkedett a fertőzöttek száma


ajánlott cikk főképe

2020-06-11 21:04:12

Rendhagyó módon veszik át érettségi bizonyítványaikat a végzősök


ajánlott cikk főképe

2020-05-12 08:21:45

A Nehézfiúk a Fő téren és a volt Kilián lakótelepen muzsikáltak