Manó Tanoda - várják a gyerekeket


2016-03-09 18:05:18  | cikk: ha  | 


Manó Tanoda - várják a gyerekeket főképe

A Szent István Római Katolikus Általános Iskola Manó Tanoda címmel szervezi még minden évben játékos suliváró foglalkozásait a leendő elsősök számára. Az alkalmakra szerdánként várják az érdeklődőket. Az első két foglalkozás az intézmény Török Bálint utcai épületében volt, hisz ez az alsó tagozatosok otthona. A nagycsoportosok kirándulhattak Betű- és Számországba is, vidám mozgásos feladatok segítségével.

Az iskola két osztály indítását tervezi a 2016-17-es tanévben, a tanítók Horváth Renáta, Bíróné Horváth Gabriella, Tüskéné Bernáth Andrea és Tompáné Licsauer Melinda lesznek. Az alsó tagozatban az alapozást tartják a legfontosabbnak ebben az intézményben, ezért a magyart és a matematikát emelt óraszámban tanítják. Az idegen nyelv oktatása is nagyon fontos, emelte ki Gombásiné Takács Gyöngyi igazgató, hisz első osztálytól tanulnak angolul vagy németül a kisdiákok, sőt, hetediktől van kötelező második idegen nyelv is. Az informatika oktatása is hangsúlyos, harmadik osztálytól kerül be ez a tantárgy a gyerekek órarendjébe.

Minden nagycsoportos bejutott a számok birodalmába

Mindezek mellett a Szent István Római Katolikus Általános Iskolában a testmozgás sem szorul háttérbe. A Fő téri épületben egy korábbi beruházásnak köszönhetően tágas, modern tornaterem várja a diákokat, valamint azok a tanulók, akik kérik, úszótagozatora járhatnak, heti két alkalommal vannak plusz edzések. A sok éves munka már meghozta gyümölcsét, szépen szerepelnek a vizes versenyen a fiatalok. Épp ezért a Manó tanoda következő alkalmára, március 16-án az uszodába várják az érdeklődőket, hogy az iskola sportos specializációját is bemutathassák a kicsiknek és szüleiknek.

S mindez csupán az elme és a test jó kondícióját biztosítja, de a lélek is nagyon fontos, mondta az igazgatónő, épp ezért a pápai katolikus általános iskolában küldetésüknek tekintik a keresztény erények megismertetését, a megfelelő értékrend megalapozását.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-23 17:21:58

Fertőtlenítik a pápai idősotthonokat


ajánlott cikk főképe

2020-06-24 19:34:24

Pénteken nyit a termál és az uszoda


ajánlott cikk főképe

2020-06-04 19:37:12

Trianon a velünk élő múlt, a velünk élő történelem


ajánlott cikk főképe

2020-07-03 18:16:09

Főzés és jó hangulat - Semmelweis-nap Döbröntén