Három osztályt szeretne indítani a Munkácsy


2016-03-09 20:34:34  | cikk: Babos Petra  | 


Három osztályt szeretne indítani a Munkácsy főképe
A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola ma délután tartotta idei első ovisuli foglalkozását, melyre sok érdeklődő gyűlt össze az iskola aulájában.
A megjelenteket Megyeriné Borsó Éva igazgató köszöntötte, majd a szülők az iskoláról szóló összefoglalót nézhették meg, közben a gyerekek a tanító nénikkel játszottak és kézműveskedtek.
A gyerekek igazán jól érezhették magukat az ovisuliban

Az igazgatónő hírportálunk kérdésre elmondta, a nevelési elveik közé tartozik, hogy legyen a tanulóiknak megfelelő természet-és környezetvédelmi szemlélete, sajátítsák el az egészséges életmód alapvető ismereteit, társas kapcsolataikat az együttműködés, a segítőkészség jellemezze, ezen túl pedig a durva, agresszív magatartás visszaszorítása, a helyes erkölcsi normák elsajátítása is kiemelt feladatuk. Az oktatási elvek közé sorolta a szilárd alapismeretek kialakítását az alsó tagozatban, a felsőben pedig ennek további megerősítését.
-A 2016/2017-es tanévben is három első osztály szeretnénk indítani. Az általános képzésben résztvevő kisdiákok ugyanolyan óraszámban tanulják az egyes tantárgyakat, mint a másik két osztályban. Első osztálytól alapozó jelleggel, szakköri órában ismerkedhetnek meg a tanulók az angol nyelv alapfogalmaival is. Az emelt óraszámú matematikaoktatást a 2013/2014-es tanévtől indítottuk el, nagy sikerrel. A gyerekek szorobánnal tanulnak meg számolni, ami felgyorsítja és egyszerűvé teszi a fejszámolást. A szorobán mellett kiemelt szerepet kap a sudoku és a sakk is, de más logikai játékok megismerése sem marad el. A harmadik osztályban német nemzetiségi képzéssel várjuk a diákokat. Iskolánkban 16. éve működik felmenő rendszerrel német nemzetiségi osztály. Első osztálytól heti öt órában tanulnak németül, s megismerik a német nyelvet beszélők történelmét és kultúráját. Ebbe az osztályba főleg azokat a diákokat várjuk, akik olyan képességekkel rendelkeznek, hogy a nyelvtanulás miatt a velük szemben támasztott magasabb követelmények sem jelentenek megterhelést számukra – mondta az igazgatónő majd hangsúlyozta, az intézményben a testnevelés is fontos szerepet kap, hiszen céljuk a tanulók fizikai állóképességének, egészséges testi fejlődésének biztosítása, erőnlétének fokozása.

Terveik szerint a leendő tanítók Vilmanné Ikervári Lilla, Iványi Andrea, Csákvári Regina, dr. Vargáné Lükkön Tímea, Németh Miklós és Szűcs Molnár Viktória lesznek.

Az iskola ezen kívül még két szerdai ovisulis foglalkozásra várja az érdeklődőket, március 16-án és 23-án 16 óra 30 perctől. A szülőknek lehetőségük nyílik a leendő tanítók órainak megtekintésére is április 6-án.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-30 20:45:31

Barokk élmények, vizes kalandok - újra nyitva a kastély és a strand


ajánlott cikk főképe

2020-09-17 21:43:14

Csökkent a fertőzöttek, emelkedett a megfigyelés alatt lévők száma


ajánlott cikk főképe

2020-07-17 16:07:12

Napközis tábor az egészséges életmód jegyében


ajánlott cikk főképe

2020-07-26 13:30:24

Búcsúját ünnepelte a Szent Anna templom