Ünnepre készülve


2016-03-12 11:23:18  | cikk: Babos Petra  | 


Ünnepre készülve főképe
Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc Magyarország újkori történetének egyik meghatározó eseménye, a nemzeti identitás egyik alapköve. Ezen jeles eseményre emlékeztek városunkban a napokban az óvodások és az iskolások egyaránt.

A tókerti óvodások a hagyományaikhoz hűen idén is elsétáltak az Esterházy-kastély előtt álló Petőfi-szoborhoz, ahol papírzászlót, mécsest és virágot helyeztek el, majd együtt elszavalták a Nemzeti dalt.
A tókerti ovisok a Petőfi-szobornál

A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában a negyedik osztályosoknál egész héten 48-as projekthetet tartottak, melynek keretében a tanulók megismerkedhettek a kor történelmével, kultúrájával. Találkozhattak igazi a huszárral, s fel is próbálhatták a korhű ruhákat, fegyvereket. A projekthét ünnepi műsorral zárult pénteken.
A munkácsysok ünnepi műsooral zárták a 48-as projekthetet

A Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskolájának néhány diákja már hetekkel ezelőtt lelkesen készült a műsorra, ünnepi díszbe öltöztették az aulát. A tanulókat Szabó Helga tanárnő és kollégái készítették fel. Ipsicsné Nagy Erzsébet, közismereti igazgatóhelyettes kérdésünkre elmondta, nagyon fontosnak tartják, hogy a magyar történelem egyik legjelentősebb ünnepén a nemzeti értékeinket és hagyományainkat őrizzék. A történelem és magyar órákon sokat beszélgettek a hazafiasságról és a 48-as akkori forradalmi eseményekről, amelyek közül néhányat meg is elevenítettek az acsádys diákok.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-12-06 09:13:22

A digitális világ, ami összehoz


ajánlott cikk főképe

2019-09-24 16:06:21

Péntektől Pápai Barokk Vigasságok


ajánlott cikk főképe

2019-10-03 14:58:02

Elindult a Tapolca vize Pápa felé


ajánlott cikk főképe

2019-10-22 11:27:46

Ön melyik fejlesztést választaná? Szavazzon!


PÁPA időjárás