58 bormintát bíráltak a kertbarátok


2016-03-13 16:42:42  | cikk: Babos Petra  | 


58 bormintát bíráltak a kertbarátok főképe
Több mint 15 éve hagyomány már, hogy a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Kertbarát Népfőiskolája megszervezi a városi borversenyt. Az idei évben rekordszámú nevezés érkezett, s a különféle borokat három tagból álló bírálóbizottság - Bogdán Levente, Vörös Imre, Takács Csaba - és természetesen a tagok ízlelgették a Helyőrségi Művelődési Otthonban.
A borversenyen részt vett Farkas Tibor, korábbi elnök is

László Tibor, a Kertbarát Kör elnöke kérdésünkre elmondta, az 58 nedű elsősorban az Öreghegy, a Kishegy, a Törzsökhegy, a Ság-hegy és a Somló szőlőiből készült borból jött össze. A bírálók a jórészt vegyes boroknál a színt, a tisztaságot, az illatot és az összbenyomást értékelték.
-A tavalyi termés az előző évekhez képest sokkal jobb volt, ez látszik abból is, hogy mennyire sok fajta bort sikerült készíteniük és versenyre hozniuk a gazdáknak – tudtuk meg az elnöktől. A borversenyen 7 oklevelet adtak át, 27 bort bronz-, 21-et ezüstminősítéssel díjaztak és 3 nedű arany fokozatot ért el.

A Kertbarát Népfőiskola következő heti foglalkozásán a burgonyatermesztésről esik szó egy szakember segítségével, majd lekvárkészítésről, s a télire való eltevésről lesz szó. Idén tízedik alkalommal szervezik meg a metszési bemutatót, aminek mindig nagy sikere van. Lesz még előadás a kiskerti balesetekről is, amelyet a Pápai Mentőállomás egyik tagja tart. A Kertbarát Népfőiskola így zárja a tavaszi szezont áprilisban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-14 17:22:46

Szombaton ismét Jégpályák éjszakája lesz


ajánlott cikk főképe

2019-09-15 23:55:47

Ablak a múltra, ablak a jövőre - Zsidó Kulturális Napok


ajánlott cikk főképe

2019-08-29 20:34:55

Megtartotta alakuló ülését a helyi választási bizottság


ajánlott cikk főképe

2019-12-10 16:53:15

Közel négy millió forint adomány a Vajda Márta iskolának


PÁPA időjárás