Emlékezés mindenki Paula-nénijére


2016-03-16 08:34:06  | cikk:  | 


Valamikor régen részt vettem egy rendezvényen. Ősi diákvárosok találkozója. Épp Pápán került megrendezésre. Csodálatos érzés volt debreceni iskolám képviselőjeként sétálni a romantikus kis utcákon... Büszke voltam magamra akkor és éveken keresztül kergettem ezt az érzést.
Felnőtt fejjel visszatértem. Majd újra és újra megtettem (később már kislányommal együtt) de már nem azt az érzést kergettem.
Mert már nem volt rá szükség.
Hazajártam, hazajártunk Paula nénihez.
Ő nem csak szállást adott, hanem hazavárt, mikor érkeztünk. Ezt az érzést minden pillanatában csodálatos volt megélni.
Paula néni nem csak a finom ételeivel lakatta jól a vendégeit. Nem a frissen vasalt ágynemű puha érintése miatt jártunk vissza, mondván: "de jó, kiszolgálnak, semmi dolgom, pihenhetek". Ezek csak külsőségek. Ennél sokkal többet adott. Nekem, nekünk mindenképp.
Megtanított élni, szeretni, tisztelni..
Ő szeretett és tisztelt. Mindent és mindenkit, feltétel nélkül.
Most az jönne, hogy: elment örökre....
Mikor a szomorú hírt kaptam, a kislányom épp velem volt. Odakint sötét volt már, mi pedig ültünk a kocsiban és én csak sírtam. A lányom megkérdezte, miért sírok. És a fülemben csengett Paula néni hangja egyik korábbi beszélgetésünkből, amikor épp arról beszélgettünk, hogy nem szabad hazudni a gyerekeknek, mindent őszintén, tisztán, egyszerűen el kell mondani nekik mindent. Így csak annyit mondtam a lányomnak, hogy vannak a földön angyalok, akiknek - ha szólítják őket - haza kell térniük, és most Paula nénit szólították, de Ő mindig velünk marad, mert már bennünk él, a szívünkben.
Nem hazudtam.
A példaképem egy csodálatos nő, különleges asszony, két nagyszerű nő anyja, a legönzetlenebb barát, mindenki Paula nénije elment. de az én szívemben tovább él.
e sorok között búcsúzik Tőle
Stankóczi Krisztina és lánya Stankóczi Zója Tamara

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet