Találja meg az elveszített könyvet!


2016-03-17 20:09:34  | cikk: ha  | 


Találja meg az elveszített könyvet! főképe

Nyolc évvel ezelőtt indította útjára a Veszíts el egy könyvet! elnevezésű, olvasás- és könyvnépszerűsítő programot az orosházi könyvtár. A kezdeményezéshez a pápai bibliotéka 2014-ben csatlakozott. Akkor negyven, 2015-ben tíz kötet "hagytak el", idén pedig több mint húsz könyvet "veszítenek el" a pápai könyvtárosok, hogy új olvasókra leljenek a kötetek. A cél nem változott: legyen egy hétvége, amikor sok-sok könyvszerető ember veszíti el egyszerre egy-egy kedves könyvét, hogy azt más megtalálhassa, elolvashassa, esetleg később újra elveszíthesse.

A könyvtár munkatársai holnap, március 18-án a város forgalmas pontjain helyezik el a könyveket, melyek egy cédulát is rejtenek. A szerencsés megtalálókat arra kérik, hogy az ezen olvasható címen, a játék honlapján (veszitsel.konyvtar.hu) jelezzék, hogy új gazdája van a kötetnek.

Természetesen nem csupán megtalálni lehet a könyveket, a kezdeményezéshez bárki csatlakozhat elhagyóként is, mondta Szabó Rita, a program pápai koordinátora. Aki úgy dönt, hogy megválik egy könyvétől, az fényképezze le és töltse ezt fel a játék facebook oldalára (facebook.com/ Veszíts el egy könyvet!). A résztvevők közt értékes ajándékcsomagot sorsolnak ki.

A pápai könyvtárosok tehát holnap 24 könyvet elhagynak a városban, keressék meg ezeket! Van többek közt Rejtő Jenő, Gerald Durrell, Janikovszky Éva, Claire Kenneth, de Szophoklész-mű is a listában. Járjanak nyitott szemmel a nagy könyvelhagyó hétvégén, bárhol rábukkanhatnak egy jó olvasnivalóra.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-02 19:29:06

Változatos programkínálat az Esterházy-kastély nyári táboraiban


ajánlott cikk főképe

2020-07-06 15:44:24

Csontozómunkás képzés Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-06-30 10:46:45

Mínusz 310 millió forint


ajánlott cikk főképe

2020-03-27 15:42:45

Fertőtlenítették az óvodákat