Regionális küldöttgyűlés Pápán


2016-03-20 21:11:24  | cikk: ha  | 


Regionális küldöttgyűlés Pápán főképe

Pápán szervezte meg tisztújító küldöttgyűlését a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-dunántúli Régiója. A bencés templomban tartott ünnepi hálaadó misét követően a Városháza nagy tanácsterme adott otthont a találkozónak.

Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke elmondta, hogy legfontosabb feladatuknak a szegények, a rászorulók támogatását tekintik. A mindennapjaikat kitölti a szociális, illetve egészségügyi munka, de aktuálisan a legnagyobb figyelmet a migránsok kapták a tavalyi esztendőben. Bár ez a hullám most az intézkedéseknek köszönhetően apadni látszik, de ha szükség van a segítségükre, akkor természetesen egészségügyi ellátást nyújtanak a menekülteknek, illetve élelmiszer- és ruhaadományokkal is ellátják az úton levő családokat.

Az országos és a regionális vezetők is elismerően szóltak a pápai csoport munkájáról
 ( képünkön Pintér-Papp Eszter csoport- és szolgálatvezető)

Győri-Dani Lajos hozzátette, hogy itthon is akad feladat, főként Kelet-Magyarországon kerül a látókörükbe egyre több rászoruló család, akik gyakran kilátástalan körülmények közt élnek. A hajléktalanok számára működtetett átmeneti szállások, népkonyhák, ápolási otthonok, játszóterek mind-mind közösséget, támaszt jelentenek. A közép-dunántúli régióról elmondta, hogy ez az egyik legerősebb régió, az utóbb időszak legtörekvőbb egysége. Az itt található intézmények példaértékű munkát végeznek, az önkéntesek számát és aktivitását tekintve is kiemelkedőek a mutatók.

Pataki Gergely regionális ügyvezető tartotta a beszámolót arról, hogy milyen feladatokat láttak el a régió három megyéjében 2015-ben. Komárom-Esztergom, Fejér és Veszprém megyében összesen 21 csoport működik. Az intézmények széles szakmai spektrumot ölelnek fel, mondta, a hajléktalan emberek teljes komplex ellátásától kezdve a gyermek- és családvédelmi alternatív feladatokig, a kisgyermekek gondozásáról az idős (demens) személyek ellátásáig.

Pintér-Papp Eszter pápai csoport- és szolgálatvezető elmondta, hogy támogató tevékenységük mellett szerveznek előadásokat, folyamatos az adománygyűjtés, és a közeljövőben valószínűleg Pápán is indul majd máltais tanoda, mely egy, a hátrányos helyzetű tanulók felzárkózását elősegítő program.

A tisztújító küldöttgyűlésen a küldöttek szavazatai alapján a régió vezetője továbbra is Bondor Lajos lesz, helyettese Fülesi János, a lelki vezető Kovács Mihály, a vezetőségi tagok közé pedig Preiniger-Horváth Edinát és Langmár Istvánnét választották meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-02 15:35:48

Április közepén indul a Juhar utca újjáépítése


ajánlott cikk főképe

2020-05-20 22:12:01

Elkészült a víztorony tetőszigetelése


ajánlott cikk főképe

2020-06-21 19:33:40

Sikeres volt a nemzetközi kutyakiállítás


ajánlott cikk főképe

2020-05-12 23:33:42

Bővült a piac nyitvatartása, újra jöhetnek a ruhaárusok