Újra a tervezőasztalon folyik a munka


2016-03-21 22:14:13  | cikk: HuHa  | 


Újra a tervezőasztalon folyik a munka főképe
Az esős időjárás ellenére jó ütemben haladt a Szent István úti áteresz újjáépítése. A munkálatok február elején kezdődtek meg, a kivitelezők azóta lefektették az új csapadékelvezető csöveket az út teljes szélességében, mintegy 25 méter hosszan, és elkészült az áteresz két végét lezáró fal is. A munkálatokat azonban egyelőre nem folytathatják, mert az előzetes felméréseknél instabilabbnak bizonyultak a régi áteresz téglafalai, így azt újra be kellett vizsgáltatni, hiszen a visszatöltött és helyreállított út rendkívüli forgalomnak és gépjárműterhelésnek van kitéve, az újjáépítés célja pedig éppen az, hogy újabb megsüllyedés ne veszélyeztesse a közlekedés biztonságát. A munkálatok kezdetekor statikus mérte fel a híd állapotát és ez alapján döntöttek a kétoldali kerítés megóvásának módjáról, azonban az út alatt lévő téglafalak stabilitása a vártnál gyengébbnek bizonyult, a bontás során kiderült, hogy alapozásuk nem megfelelő – tájékoztatott Molnár István városfejlesztési osztályvezető.
-A kivitelező jelezte a problémát, mi pedig egy újabb vizsgálatot kértünk az immár kibontott szakaszon, a tervező pedig az út stabilitásának biztosítására más megoldást javasolt az eredetileg tervezetthez képest.

Molnár István városfejlesztési osztályvezető és Czap Attila tervező a helyszínen beszéltek a felmerült műszaki problémáról

Czap Attila, aki a terveket készíti a helyszínen érdeklődésünkre elmondta, mivel az alapozási síkok nagyon változóak és a földmunkák során a téglafal alatti talajszerkezet el is mozdult, úgy látja, nem lenne biztonságos a régi téglafal-szerkezet megtartása.
-A feltárást követő új tervek arról szólnak, hogy a régi téglafalat el kell bontani és helyükre vasbeton alapot és arra beton felmenő szerkezetet kell építeni az út biztonsága érdekében. Ez azonban már engedélyköteles beruházás, vagyis a hatósági eljárásokat végig kell járnunk – tájékoztatott a tervező.

Az új csapadékvíz-elvezető csövet már beépítették a kivitelezők

Mint megtudtuk, az új tervek készülnek, a hatósági előegyeztetések már megtörténtek, az eljárás azonban így is eltart néhány hétig. A kivitelező addig nem folytathatja a munkát, a szükséges közműkiváltások azonban megtörténhetnek az engedélyek megérkezéséig. A Szent István úti áteresz újjáépítésének munkálatai így újra a tervezőasztalon folynak, a helyszíni építkezés pedig az új tervek és szükséges engedélyek birtokában folytatódik majd tovább.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-24 22:05:23

Egy erős láncszem - Dr. Németh Tamás rektor volt a vendég


ajánlott cikk főképe

2019-10-14 20:42:18

Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny a Közgázban


ajánlott cikk főképe

2019-12-14 17:17:40

Karácsonyi alkotóház a katolikus iskolában


ajánlott cikk főképe

2020-01-14 17:57:15

Folyik az új lakcímkártyák kiadása


PÁPA időjárás