A Várkertfürdő belülről – Víz világnapi programra várják az iskolásokat


2016-03-21 22:36:26  | cikk:  | 


A Várkertfürdő belülről – Víz világnapi programra várják az iskolásokat főképe
Különleges programmal készült a Várkertfürdő az idén a Víz világnapjára: az általános iskolai osztályokat hívták meg a létesítmény megtekintésére. A program azért szokatlan, mert ezúttal fürdő olyan egységeit is megtekinthetik a gyerekek, amelyet vendégként nem láthatnak. Így például a medencéket működtető gépészeti berendezéseket, az üres strandmedencéket, de az óriáscsúszda tetejéről is letekinthetnek a látogatás során.

Víz nélkül látszik igazán, milyen nagy és milyen mély az 1000 négyzetméteres medence

Az egyes medencék üzemeltetéséért felelős gépeket Kis István, a Várkertfürdő műszaki vezetője mutatta be a diákoknak. Az 1000 négyzetméteres sportmedence gépházában a gyerekek megismerhették a szivattyúk, vízforgató berendezések, hőcserélők és víztisztító berendezések működését és szerepét. Megtudhatták, honnan kapja a létesítmény a termál- és gyógyvizet, hogy a nagymedence feltöltéséhez 5 nap szükséges, és hogy miként gondoskodnak arról, hogy a víz mindig tiszta és friss legyen.

Kis István műszaki vezető magyarázta el a gépészeti berendezések működését

A séta során a gyerekek megnézték az ugrótoronyhoz tartozó közel 5 méter mély medenceteret, a kevésbé mély medencetérbe pedig bele is mehettek. Nagy érdeklődést váltott ki a csúszdatorony megtekintése is. A 87 lépcsőn 13 méter magasra vezető út végén, a magasból letekintve kiderült, hogy a strand gyermekpancsolói talp alakúak – nem véletlenül hívják tappancsnak őket -, s az is, hogy a csúszdatorony tetejéről számos nevezetes városi épület tetőzete látható.
A fürdőtúra végén a létesítmény belső terein sétáltak végig az osztályok, s közben beszélgettek a gyógyvíz és a termálvíz közötti különbségről, arról, hogy a víz a sportolás és játék mellett gyógyításra is alkalmas és hogy milyen szabályokat kell betartani fürdőzés közben. Búcsúzóul aztán a diákok megkóstolták a gyógyászati központ ivókútjából folyó ásványvizet is.

Az óriáscsúszda tetejéről nem csak a fürdő medencéit lehet látni

Szabó Márk és Szalai Kata, a Munkácsy-iskola negyedik osztályos tanulóinak nagyon tetszett a látogatás, hiszen bár vendégként sokat járnak a pápai strandra, iskolaidőben pedig úszásoktatáson vesznek részt, így még nem látták a létesítményt. A kislány számára az volt a legérdekesebb, hogy a fürdő vízfelülete 3500 négyzetméter, szerinte ez nagyon sok, Márk pedig megdöbbentőnek találta a nagy sportmedence méreteit, mert vízzel telítve nem is látszik olyan hatalmasnak és mélynek.

A Víz világnapi program keretében ma három osztályt fogadott a Várkertfürdő, a program azonban kedden és szerdán is folytatódik és még több mint száz általános iskolás látogat el a létesítménybe.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-19 15:52:18

Dr. Áldozó Tamás: folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a kollégákkal


ajánlott cikk főképe

2020-03-16 12:28:11

Zárva vannak az iskolák, Pápán nem igényelték az ügyeletet


ajánlott cikk főképe

2020-06-16 11:26:10

A tarczys Rátz Marcell országos első helyezett lett egy irodalmi pályázaton


ajánlott cikk főképe

2020-03-14 11:46:25

Helyi események - helyi emlékek