Sakk: Megyei diákolimpia


2016-03-22 10:59:19  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sakk: Megyei diákolimpia főképe
Az értékszámosok részére Ajkán rendezték meg a megyei diákolimpia egyéni-, és csapatküzdelmeit. A verseny tétje az országos döntőn való részvétel volt, melyre egyéniben a kategóriák első három helyezettje mehet, végül a pápaiak hat továbbjutó helyet szereztek. Az országoson Czemmel Viktória (Türr), Domonkos Eszter (Erkel), Farkas Dorina (Tarczy), Margl Roland (Türr), Tóth Kristóf István (Türr) és Döbröntei Dávid (Türr) képviselheti iskoláját. Sajnos több olyan korcsoport is volt, ahova kevesen neveztek, így volt ez a csapatversennyel is, melyről Kiss Csaba, a Szabadgyalog SE elnöke, a gyerekek felkészítője számolt be.
- A megyei diákolimpia csapatversenyben az V. korcsoportosoknál a Türr Gimnázium első helyet szerzett, így ők mehetnek az országosra, mely április végén Szombathelyen lesz. A általános iskolás vaszari lányok második helyen végeztek, számukra véget ért a sorozat, hiszen a megyéből csak első helyezett kvalifikálta magát. Az egyéni bajnoksághoz hasonlóan itt sem volt nagy tolongás bizonyos csoportokban, volt, ahol csak két induló csapat volt. A Türr mellett a Tarczy és Vaszar egy-egy felsős fiú csapattal is képviseltette magát, a középiskolások mezőnyében a Református Gimnázium egy fiú-, és egy lánycsapattal is részt vett a küzdelmekben, ám nem sikerült továbbjutniuk.
A diákolimpia után az általános iskolás csapatbajnokság utolsó játéknapjának ad otthont Ajka városa, ahol szintén jó esély mutatkozik egy fényesebb érem megszerzésére. A részletekről hamarosan beszámolunk.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-03 11:32:03

Jótékonysági futóversenyt rendeznek


ajánlott cikk főképe

2020-02-14 18:12:38

Dupla pólósiker


ajánlott cikk főképe

2020-03-13 11:13:27

Három alapembere nélkül utazik Sárvárra a Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2020-04-16 10:44:42

Vége a diákolimpia idénynek