Judo: Utánpótlás versenyekkel folytatódott az évad


2016-03-22 17:09:38  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: bakonyjudoklub.hu  | 


Judo: Utánpótlás versenyekkel folytatódott az évad főképe
A pápai Bakony Judo Klub sportolói az elmúlt időszakban több helyszínen is tatamira léptek. Kupaküzdelmek, nemzetközi megmérettetés, sőt az ifjúsági korcsoport országos diákolimpia döntője is színesítette a szezont. Végh Józsefet, a klub elnökét arra kértük, elevenítse fel a legemlékezetesebb versenyeket és a legjobb eredményeket elért judokákat.
- Az UTE judo csarnoka adott otthont a felnőtt Magyar Kupa küzdelmeinek, Székely Mária a -48 kilogrammos súlycsoportban lépett tatamira és végül a negyedik helyen fejezte be a küzdelmeket. Junior korú sportolóink Lendván nemzetközi versenyen vettek részt, Pákozdi Bence a -73 kilogrammos súlycsoportban lépett tatamira, s volt ugyan győztes mérkőzése, a rendkívül nagyszámú mezőnyben nem sikerül értékelhető helyezést elérnie. Mellette Németh Csongor a -66 kilogrammos súlycsoportban három mérkőzés után végül a negyedik helyen végzett. A junior Magyar Kupa küzdelmeinek ugyancsak az UTE csarnoka adott otthont, Sági Dániel a -100 kilogrammos súlycsoportban négy mérkőzést vívott és végül az ötödik helyen zárta a küzdelmeket.
Nemesvámos volt a helyszíne a Veszprém megyei diákolimpiának, a Bakony Judo Klub öt sportolóval vett részt a versenyen, nem is akármilyen eredményekkel, hiszen diák ’C’ korcsoportban Tóth Máté, diák ’A’ korcsoportban Dékány Bálint és Piriti Rebeka, serdülő korcsoportban Oroszi Kamilla egyaránt első helyet szerzett, míg diák ’A’ korosztályban Bakos Olivér a dobogó második fokára állhatott fel. Az ifjúsági korcsoport ezután a bajai országos diákolimpia döntőjére utazott.
- A -55 kilogrammos súlycsoportban, élete első komoly versenyén tatamira lépő Tóth Kristófot mindössze 10 másodperc választotta el attól, hogy értékelhető helyezést szerezzen. A második mérkőzésén ennyi volt hátra, mikor még vezetett, de sajnos a rutintalansága miatt nem tudta megtartani az előnyt, így sajnos csak tapasztalattal gazdagodott. Németh Csongor a -66 kilogrammos súlycsoportban versenyzett, és az erre a kategóriára jellemző sűrű mezőnyben két vereséggel és egy nagyon értékes győzelemmel a hetedik helyen tudott végezni.
Végh József azt mondta, vegyes érzelmekkel tekint vissza az elmúlt hetek tapasztalataira, hiszen a felkészülési verseny a várt eredményt hozta, míg a korai időszakra betervezett fő bajnokságok eredményei a korcsoportváltások miatt kissé elmaradtak a várttól, de ez természetes. Sajnos több, országos szintű eredményre képes versenyzőjük sérüléssel, betegséggel küzdött a versenyek időszakában.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-02 20:44:33

Nagyot küzdve hátrányból nyert a Perutz


ajánlott cikk főképe

2020-04-22 18:58:51

Nézőcsúcsra számítanak a láthatatlan bajnokin


ajánlott cikk főképe

2020-03-16 14:07:45

Felfüggesztették az NB-s meccseket


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 15:40:38

Véget ért a kézilabda szezon