Fokozott rendőrségi ellenőrzés az utakon


2010-04-03 11:37:02  | cikk:  | 


Az Országos Rendőr-Főkapitányság rendészeti igazgatója az előző évek gyakorlatához hasonlóan idén is fokozott közúti ellenőrzést rendelt el húsvét idejére, a várhatóan megnövekedő közúti forgalomra való tekintettel. A rendőri akció célja az ittas vezetők kiszűrése és a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése. Az ellenőrzés ma reggel vette kezdetét és hétfőn zárul. A Pápa Városi Rendőrkapitányság állománya közel harminc fővel vesz részt a fokozott ellenőrzésben – tudtuk meg Varga Balázstól, a Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály vezetőjétől. A rendőrök a kerékpárosokat, motorosokat és gépjárművezetőket egyaránt ellenőrzés alá vonják a három napos akció során.

Képek:

nincsenek képek

A rendőrség hagyományaihoz híven 2010-ben is fokozott közterületi jelenléttel készül a húsvéti ünnepekre. Cél a különféle jogsértések, elsősorban a közlekedési szabálysértések megelőzése, megszakítása.

Az italfogyasztás, valamint az alkoholos befolyásoltság alatti vezetés sajnálatos része mindennapjainknak. Az ünnepek e rossz szokás iránti fogékonyságot jelentősen fokozhatják. Különösen kritikus a locsolkodás időszaka. Természetesen a vendéget fogadó lányok, asszonyok magatartása sem közömbös a tekintetben, hogy kínálnak-e szeszes italt a járművel érkező, illetőleg kiskorú látogatóiknak. A magatehetetlenségig leittasodott személyek gyalogosan is komoly fenyegetést jelentenek saját testi épségükre, illetőleg a közlekedés biztonságára.

A telet követő hosszú hétvégékre már régtől várnak a motorosok. Bár az időjárás nem ígérkezik különösen kellemesnek, várhatóan sokan hódolnak majd a közutakon szenvedélyüknek. A szezon eleji gyakorlatlanság, illetőleg a száguldás élményének keresése komoly baleseti veszélyforrás. A szolgálatban lévő rendőrök ezért különös figyelmet fognak szentelni a két keréken közlekedőkre is.

Orsós Károly
rendőrzászlós PRK

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-12-11 20:56:08

Adóváltozások és kiégés szindróma - idei utolsó fórumát tartotta a Pápai Járási Paktumszervezet


ajánlott cikk főképe

2019-10-11 18:51:09

Sokszínűségből építik fel a várost - Grőber Attila sajtótájékoztatója


ajánlott cikk főképe

2019-10-05 23:11:20

Robotok a vörös bolygón


ajánlott cikk főképe

2019-11-03 22:08:20

Szabadságkoncert a Vastag fivérekkel