A hónap műtárgya


2016-03-26 14:49:18  | cikk: ha  | 


A hónap műtárgya főképe

Khell Zoltán alkotásai láthatók márciusban a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ A hónap műtárgya sorozatában. A pápai alkotó nem csupán képeiből válogatott erre a kamaratárlatra, hanem kisplasztikákat is elhelyezett a tárlókban.

Khell Zoltán már diákkorában is szeretett rajzolni, Somfainé Pados Mária volt az első tanára, de segítette őt A. Tóth Sándor és Heitler László is. 1974-ben végzett szerszámkészítő szakmunkásként, aztán a pécsi Janus Pannonius Tanárképző Főiskola rajz-földrajz szakán szerzett diplomát. Az alkotás mellett a tanítást is komolyan veszi, tanítványai jól szerepelnek a versenyeken és az érettségin, felvételin is.

A szobrász, grafikus kérdésünkre elmondta, hogy a paravánokon festmény, kollázs, rézkarc és fotó látható, a tárlókban pedig többek közt bronz- alumínium-, tükör- és krómacél kisplasztikák vannak, de egy mobilszobor is helyet kapott a színházépület előterében.

Fémből, üvegből a konstruktivizmus szellemében és ipari megmunkálással készít plasztikákat, melyek az anyagszerűen alakított geometrikus formákkal hatnak. Grafikai munkáit is logikus szerkesztés jellemzi. Ez látható a kamarakiállításon is. Khell Zoltán hozzátette, hogy mind képei, mind a kisplasztikák esetében próbál elrugaszkodni a valóság pontos visszatükrözésétől, a látottakat továbbgondolja és különböző anyagokban újraalkotja.
Khell Zoltán alkotásai április elejéig láthatók a színházépületben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-20 14:14:07

Keddtől változik a piac működési rendje


ajánlott cikk főképe

2020-06-25 13:00:23

Trambulin a jótékonysági főzőverseny bevételéből


ajánlott cikk főképe

2020-03-18 08:23:14

Lezárják a játszótereket


ajánlott cikk főképe

2020-07-05 11:26:33

Beck Zoli és a Szívemhez szorítom