A hosszú élet titka a munkában rejlik


2016-03-26 20:54:33  | cikk: Babos Petra  | 


A hosszú élet titka a munkában rejlik főképe
90. születésnapját ünnepelte csütörtökön Rózsás Gyuláné született Böröczky Ilona.

Az idős asszony 1926. március 24-én Csóton született, szülei egyedüli gyermekeként. A Nátus Nőnevelőben járta a négy elemit, majd utána a polgárit, ahol Rab Zsuzsa osztálytársa volt. Később a „Cérna Egyetem” ipariskola diákja volt, majd gyors-és gépírónak tanult. A második világháború után fizikai munkát végzett, majd 20 évesen férjhez ment. 1948-ban született lánya, 1953-ban pedig a fia.
Rózsás Gyuláné könyvelő volt a Vasiparnál, ahol nyugdíjasként is dolgozott még, majd öt évet kisegítő adminisztrátorként a Gelkánál tevékenykedett. Nyugdíjasként máig is aktív életet él, kertet gondoz, olvas és a napokban még ablakot is pucolt. Ilonka néni szerint a hosszú életet titka a munkában rejlik. Ő mindig is szeretett dolgozni.
Ilonka nénit a lakásán egy csokor virággal és Orbán Viktor miniszterelnök gratuláló oklevelével köszöntötte Unger Tamás

A jeles napon fia, a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének vezetői és Unger Tamás alpolgármester köszöntötte az ünnepeltet. Ilonka néni nagyon meghatódott a kedves szavaktól és a szép virágtól. A köszöntés jó hangulatban telt, Ilonka néni sokat nosztalgiázott és mesélt az életéről, valamint négy unokájáról, öt dédunokájáról és egy ükunokájáról. A családi ünneplést a hétvégén tartják.
Isten éltesse Ilonka nénit!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-16 11:26:10

A tarczys Rátz Marcell országos első helyezett lett egy irodalmi pályázaton


ajánlott cikk főképe

2020-02-28 20:46:27

Női vezetők a szervezetben


ajánlott cikk főképe

2020-02-19 19:28:18

Kivágni, vagy meghagyni?


ajánlott cikk főképe

2020-04-23 21:50:54

Ütemterv szerint készül a Gróf úti járda