Közösségi találkozások: Előadás a pápai kórházról


2016-03-29 22:31:25  | cikk: Babos Petra  | 


Közösségi találkozások: Előadás a pápai kórházról  főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ újfajta kezdeményezést indított útjára az egyes városrészekben. A Mi-magunkért, Közösségi találkozások a városrészekben című sorozat keretében ma délután a Huszár és a Fáy lakótelepen élőket várták a HEMO-ban, ahol dr. Vörös Ibolya, a Gróf Esterházy Kórház főigazgatója tartott előadást az intézményről.
A rendezvény sorozatról Szanyiné Csepregi Ilona művelődésszervező kérdésünkre elmondta, a JMSZK célja, hogy a lakótelepen élőket jobban összekovácsolják, s olyan közösségi alkalmakat szervezzenek, ahol egymáshoz közelebb tudnak kerülni az emberek, erősíthetik ismeretségüket, kizökkenhetnek a hétköznapokból.
-A Huszár és Fáy lakótelepen élők e sorozatban már korábban hallhattak előadást Kositzky Attila nyugalmazott altábornagytól, most pedig a pápai kórház főigazgatóját hívtuk meg. Ebben a városrészben a gyerekeknek is indult egy foglalkozás, a Kópé-Klub, amely nagy népszerűségnek örvend a 9-18 év közötti fiatalok körében – fűzte hozzá a művelődésszervező.
Az előadás sok érdeklődött vonzott

Dr. Vörös Ibolya elmondta, minden alkalmat megragadnak arra, hogy a pápaiak, s a környéken élők megismerkedjenek a kórházzal, az ott folyó fejlesztésekkel, munkákkal.
-Úgy gondolom, mindenki számára fontos, hogy tudjon a kórházról. A fejlesztéseknél mindenféleképpen szeretnénk az itt élők igényeit figyelembe venni. Öröm számomra, ha egy-egy kisközösség vagy civil egyesület megkeres, hogy tartsak előadást a kórházról. A találkozók alkalmával lehetőség nyílik arra, hogy kérdezzenek, s elmondják véleményüket, ötleteiket, miszerint hogyan is látják a betegek, ésszerű volt-e az a fejlesztési irány, amit mi kigondoltunk az egészségügyi elvárásoknak megfelelően.
A nemrégiben megvalósult fejlesztés a kor követelményeinek megfelelő technikai feltételrendszert tud biztosítani a betegségek felderítéséhez, illetve a kórházi tartózkodáshoz is komfortosabb feltételek állnak rendelkezésre. A 60 ágyas belgyógyászati osztály betegeit egyforma színvonalon tudják elhelyezni az új épületszárnyban, s a diagnosztika műszerezettsége teljes egészében megújult a felújított betegellátó területekkel együtt – hangsúlyozta a főigazgató.

A Huszár és Fáy lakótelepen élők számára indított sorozathoz hasonló jellegű rendezvény a tervek szerint minden lakótelepen megvalósul.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-06 08:51:27

Vigyázzunk rájuk!


ajánlott cikk főképe

2020-06-30 10:46:45

Mínusz 310 millió forint


ajánlott cikk főképe

2020-04-29 15:10:20

Online játékok, házhoz megy a könyv - Digitális térben működik a könyvtár


ajánlott cikk főképe

2020-05-23 20:30:12

On-line vállalkozói fórum a paktum projektben