Matematikából versenyeztek a Tarczyban


2016-03-31 22:10:58  | cikk: Babos Petra  | 


Matematikából versenyeztek a Tarczyban főképe
Közel húsz éve szervezi meg a Tarczy Lajos Általános Iskola a hagyományos járási matematika versenyt, melyre a város és a környék 2., 3., 4. osztályos diákjait várták. Az idei megmérettetésre 25 diák nevezett, a város valamennyi általános iskolájából, valamint Homokbödögéről, Marcaltőről, Vaszarról és Pápakovácsiból.

A versenyzőket Venczel Csaba iskolaigazgató köszöntötte, majd dr. Kalmárné Bóka Ildikó a verseny szervezője ismertette a megmérettetés menetét. A szervező hírportálunknak elmondta, a versenyt hiánypótló szándékkal Hortobágyiné Bors Judit indította útjára, mivel az alsós korosztálynak nincs lehetősége matematikai versengésre.

A mai versenyen a második osztályosok feladatlapot, míg a harmadikosok és a negyedikesek szöveges feladatokat dolgoztak ki a rendelkezésükre álló 60 percben.
-A nagy népszerűségnek örvendő járási versenyre a legjobbak kerültek be, akik egy házi fordulót írtak már korábban. A feladatokat az iskola matematika tanárai állították össze, főként olyan típusú feladatokat adtak a tanulóknak, amelyek a logikai gondolkodásukat erősítik – hangsúlyozta dr. Kalmárné Bóka Ildikó tanítónő.
A zsűri a tarczys alsós és felsős matematikai tanárokból állt össze. A legjobbak értékes könyvjutalomban, játékban és oklevélben részesültek.

Képek:

2. osztályosok

I. Böröczky András Bálint – Munkácsy

II. Borsits Bertalan – Erkel

III. Markács Gergő Dominik – Tarczy

3. osztályosok

I. Hegedüs Dominik – Pápakovácsi

II. Hauber Frida – Munkácsy

III. Szántó Boldizsár – Vaszar

4. osztályosok

I. Kondor Dorina – Tarczy

II. Sandl Fruzsina – Marcaltő

III. Tóth Szonja – Weöres
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-11-30 12:13:09

Adománygyűjtés egy beteg kisfiú számára


ajánlott cikk főképe

2019-12-06 18:42:21

Sokoldalú mobilhangárok a pápai reptéren


ajánlott cikk főképe

2019-10-05 23:01:50

Idősek napja a nyugdíjas egyesület szervezésében


ajánlott cikk főképe

2019-12-21 20:11:30

Karácsonyi hangverseny a Tarczyban


PÁPA időjárás