Energiamegtakarítás új röntgengépekkel Farkasgyepűn


2015-10-21 16:18:53  | cikk:  | 


Sikeres pályázatot nyújtott be a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézet a KEOP-5.6.0/E/15 „Egészségügyi eszközök energia-megtakarítást célzó beszerzésének támogatása” című pályázati kiírására, s több mint 200 millió forintos támogatást nyert el az „Új röntgengépek beszerzésével energia-megtakarítás elérése Farkasgyepűn” című projektje megvalósítására. Ez az összeg lehetővé teszi két új röntgengép beszerzését, melyek jelentős energia-megtakarítást eredményezhetnek az intézmény számára.

A 100 százalék támogatási intenzitású projekt összköltsége 200.340.900 Ft, ebből az összegből két korszerű röntgengépet vásárolhat az egészségügyi intézmény, melyek nemcsak a betegellátás színvonalának emeléséhez, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenéséhez, hanem az energia-megtakarításhoz is hozzájárulnak, hiszen lehetővé teszik a régi, nagy fogyasztású röntgengépek cseréjét.

Beszerzendő berendezések:
digitális röntgenfelvételi / átvilágító rendszer (30/90 fokban dönthető távvezérelt vizsgáló asztallal, beépített 43”43 cm-es dinamikus flatpanel detektorral, folyamatos és impulzus üzemű átvilágítással, digitális képtárolással)
mobil digitális szűrőbusz felépítménnyel, digitális tüdőszűrő berendezéssel és számítógépes rendszerrel.

A szűrőbusszal csak a tavalyi évben 35000, míg az intézeti átvilágítóval 2170 vizsgálatot végzett a farkasgyepűi egészségügyi intézmény.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-12 17:35:51

A polgármester is köszöntötte a 90 éves Döbröntei Istvánnét


ajánlott cikk főképe

2019-09-17 08:47:57

Programokban gazdag év áll a 15 éves Pegazus Színház előtt


ajánlott cikk főképe

2019-10-06 10:35:57

Esős Múzeumi - Játszó - Tér


ajánlott cikk főképe

2019-08-28 21:06:08

Önkéntes fiatalok a Nátuskerti Óvodában


PÁPA időjárás