Tompa Gábor, a Mező diákja az első!


2010-04-09 21:18:23  | cikk: HuHa  | 


Tompa Gábor, a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium tagintézményének, a Mezőnek a diákja lett az legjobb a Húsipari Szakma Kiváló Tanulója verseny országos döntőjén. A rangos megmérettetés ünnepélyes eredményhirdetését ma délután tartották a pápai intézményben.
A versenyt a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, az FVM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézete, a Pápai Hús 1913 Kft. és a versenynek otthont adó Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium Tagintézménye szervezte. Az idei SZKTV volt a jubileumi, 50. verseny, melyen a végzős húsipari tanulók összemérték tudásukat. A megmérettetésre az ország valamennyi húsipari szakmát oktató intézményéből jöttek diákok – összesen huszonhárman. Közülük ketten a régi OKJ-s képzés szerint adtak számot tudásukról (e képzési rendszerben az idei végzős évfolyam az utolsó), huszonegyen pedig már az új, modulrendszerű képzés szerint vizsgáztak. A szerdán kezdődött megmérettetésen írásbeli, majd szóbeli vizsgát tettek a tanulók, csütörtökön pedig gyakorlati tudásukról tettek tanúságot a Pápai Hús 1913 Kft. üzemében. A gyakorlati versenyen a zsigereléstől a csontozás-daraboláson át, a késztermék értékesítésig minden munkafolyamatból kaptak feladatot a versenyzők. Pénteken délelőtt még egy szóbeli vizsga várt a tanulókra, majd a versenybírák összesítették az egyes feladatok eredményeit. A délutáni ünnepélyes eredményhirdetésen mindkét hentes-mészáros tanuló (OKJ-s képzés szerint) megkapta a jeles szakmunkás bizonyítványt igazoló oklevelet, a modulrendszerű képzésben résztvevő húsipari termékgyártók közül pedig tizenhárman mentesültek a szakmunkásvizsga alól jeles bizonyítvánnyal. Az összesített eredmények szerint Tompa Gábor, Mezős diák volt a verseny legjobbja. A szervezők az első három helyezett mellett minden modul legjobbját és a felkészítőket is díjazták tárgyjutalommal. A „felszabadult” vagyis kiváló teljesítményük miatt a vizsgák alól mentesített diákok valóban felszabadultan térhettek haza Pápáról.

Tompa Gáborral, a verseny győztesével készített interjúnkat a későbbiekben olvashatják.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-30 21:40:05

Szigorú szabályok, folyamatos munkavégzés a Városgondnokságnál


ajánlott cikk főképe

2020-03-06 15:54:13

Elkészült a város idei rendezvénynaptára - Sok program várja a pápaiakat


ajánlott cikk főképe

2020-02-28 10:19:23

Zongorilla farsang a zeneiskolában


ajánlott cikk főképe

2020-02-24 10:11:18

Elkezdődött a Trianon 100 - Históriás szabadegyetem előadássorozata