Megtekinthetővé tette a város a projektterveket


2016-07-06 21:47:37  | cikk: HuHa  | 


Megtekinthetővé tette a város a projektterveket főképe
Minél nagyobb a nyilvánosság a helyi közügyekben, annál nagyobb bizalom remélhető azok támogatására – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Áldozó Tamás polgármester, aki arról a kezdeményezésről számolt be, mely lehetővé teszi bárki számára, hogy az önkormányzat által benyújtott európai uniós projektek anyagaiba betekintsen.

Az országban egyedülálló kezdeményezés kapcsán elmondta, a Városháza polgármesteri titkárságán alakították ki a projektterv asztalt, melyen sorakoznak a már benyújtott és döntésre váró fejlesztési tervek dokumentumai. Ezek a teljes pályázati dokumentációt tartalmazzák, előzetes tanulmánytervekkel, látványtervekkel, projekt adatlapokkal, vagyis a megvalósítandó fejlesztések valamennyi rendelkezésre álló adatával.

A polgármester megköszönte kollégái és a külső munkatársak munkáját

A városvezető emlékeztetett, az elmúlt hónapokban folyamatosan tájékoztatást adtak a helyi sajtóban a Területi Operatív Program keretében benyújtott pályázatokról, melyek pozitív elbírálás esetén a város rövid-középtávú fejlesztéseit jelentik. Mint mondta, munkatársai és a különböző tanulmánytervek elkészítésével megbízott partnerek nagyon rövid idő alatt nagyon sokat és nagyon jól dolgoztak, s valamennyi tervezett beruházási terv a város közösségének érdekeit szolgálja.
- Meggyőződésem, hogy a pályázatainkban megjelölt célok támogatásra érdemesek és a város közösségének érdekeit szolgálják. Azt ajánlom valamennyi pápai polgárnak, hogy amennyiben erről személyesen is meg kívánnak győződni, tegyék meg, lehetőséget kínálunk a pályázatok tartalmának megismerésére itt a Városházán – fogalmazott.

A már benyújtott és döntésre váró fejlesztési tervek anyagai sorakoznak az asztalon

A pályázati célok között orvosi rendelők korszerűsítése, szociális szolgáltatás infrastruktúrájának fejlesztése, közlekedésfejlesztés, csapadékvíz-elvezetés rendezése, barnamezős területek rehabilitációja, turisztikai attrakciófejlesztés, piacrekonstrukció és ipari parki fejlesztések is szerepelnek. Az első pályázatot 2016. március 31-én nyújtották be, azóta pedig még tíz pályázati anyagot készítettek el és adtak be a szakemberek, további három pedig benyújtás előtt áll. Az eddig benyújtott pályázatok összes támogatási igénye 8 598 262 400 forint, a polgármester bízik abban, hogy többségüket támogatásra érdemesnek találják majd a bírálók. Mint megtudtuk, az országban eddig még egyetlen pályázatról sem született döntés.

A projekttervek hivatali időben tekinthetők meg a Városháza emeletén, az érdeklődőknek dokumentumok átolvasása mellett azok véleményezésére is van lehetőségük.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-23 20:30:12

On-line vállalkozói fórum a paktum projektben


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 22:45:28

Megindult a munka a Juhar utcában is


ajánlott cikk főképe

2020-01-25 12:26:16

Az egyházakkal egyeztettek


ajánlott cikk főképe

2020-04-25 17:04:45

Minden út a Forrás tanösvényhez vezet