A holland kórus és az olasz banda folytatta a fesztivált


2016-07-07 23:46:54  | cikk: ha  | 


A holland kórus és az olasz banda folytatta a fesztivált főképe

Pápa Város Fúvószenekarának jubileumi fesztiválja a barátság, a nemzetközi kapcsolatok, a zene szeretete jegyében halad tovább. A program második napján a ProjectChoir Kampen és a Banda Musicale Cittá di Staffolo koncertje várta a közönséget. A Fő téren ezúttal is szép idő fogadta a zenekedvelő pápaiakat és az idelátogató vendégeket.

A pápai zenekar karnagya, Horváth Adrián meghívására érkezett a kampeni kórus erre a fesztiválra. Két évvel ezelőtt Horváth Adrián kampeni utazása során Luthine Postuma vendége volt, a baráti beszélgetésekből kiderült, hogy a zene a közös nyelv, s ennek köszönhetően most a hollandok kórusénekkel gazdagították a fesztivál repertoárját.

A holland kórus több művészeti csoport tagjaiból állt össze a pápai fesztiválra

Luthine Postuma a kampeni Kavoca kórus karnagya és a Quintus művészeti oktatási központ vezetője; az ő kezdeményezésére és irányításával alakult meg a ProjektChoir Kampen, kifejezetten erre az alkalomra. Az énekesek között sok volt a fiatal, ezért a klasszikus dallamok - mint például Bach- és Handel-művek - mellett a műsor második részében könnyűzenei slágerek is felcsendültek, többek közt egy Katy Perry-dal is elhangzott. Luthine Postuma elmondta, hogy nagy örömmel jöttek Pápára, remekül érzik magukat és izgatottan készülnek a szombat esti közös fellépésre, amit jó ötletnek talál.

Az est második fellépője a staffoloi fúvószenekar volt. Az olaszokkal évek óta tart a jó kapcsolat, a pápaiak is muzsikáltak már a Marche tartománybeli kisvárosban, s most viszonozták a meghívást, amit az itáliai csapat örömmel fogadott. Samuele Faini karnagy elmondta, hogy a banda 1978-ban alakult újjá. Staffolo egy háromezer fős település, a fúvószenekar a legnépesebb, legfontosabb közösség ott. A staffoloiak nagyon büszkék a zenekarra, hisz városkájuk hírét messzire viszi a csoport. Jártak és zenéltek már többek közt Spanyolországban, Németországban, Portugáliában is, Európa-szerte ismertté tették Staffolo nevét, mely most már a pápaiak előtt is jól cseng, hisz az olaszok remek hangulatot teremtettek a Fő téren.

Az olasz zenekar ismert slágerekkel is készült a pápai fellépésre

Rossini és Morricone művei után a hagyományos középkori olasz tánc, a saltarello ritmusát tapsolta a közönség, de természetesen a Volare című sláger feldolgozása sem maradhatott ki a repertoárból, s a koncert végén ráadást is követelt a közönség.

Pénteken, a fesztivál harmadik napjának délelőttjén a vendégek megnézik a város nevezetességeit, kora délután pedig ismét a szombat esti fesztiválzáró produkcióra készülnek a muzsikusok, amikor majd a 250 résztvevő közösen lép fel. De addig is péntek este még az Ajka Városi Bányász Fúvószenekar és a finn Mansetti zenekar várja az érdeklődőket a Fő térre, kellemes muzsikával.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-10 13:19:21

Egy emlékezetes nap emlékei - Kamarakiállítás nyílik a református könyvtárban


ajánlott cikk főképe

2020-05-29 14:40:18

Fogd, vidd és olvasd! Ingyen elvihető könyvek a bibliotéka előtt


ajánlott cikk főképe

2020-02-08 20:20:11

Dr. Áldozó Tamás: Városunk az ország szerencsésebb sorsú, tehetősebb részéhez tartozik, a helyi gazdaságban van dinamizmus


ajánlott cikk főképe

2020-01-09 18:10:07

A polgármester fogadta az eilati vendégeket