Az első félidei játékra lehet építeni


2016-07-23 15:39:43  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Az első félidei játékra lehet építeni főképe
A Pápai Perutz FC edzőpartnere a felkészülés harmadik hetének végén az NB III-as Rákosmente KSK volt. Kiválóan előkészített pályán, remek időjárási körülmények között a Perutz Stadion centerpályáján találkoztak a felek. A mieinknek ez a találkozó volt a második edzőmeccse a héten, hét közepén ugyanis Felvidékre utaztak, ahol ugyan 2-0-s vereséget szenvedtek, de Marton Miklós elégedett volt a mutatott játékkal. A hazaiak ezúttal a Nagy Z. – Mészáros, Kovács, Orovecz, Somogyi – Ughy, Iványi, Szalai, Horváth – Venczel, Nagy P. összeállításban kezdtek, a másik oldalon több ismerős névvel is találkozhattunk, hiszen – ugyan edzőként - de visszatért Pápára Szűcs Lajos, Bárányos Zsolt, Markek Tamás és Dóczi Krisztián viszont ott volt a pályán. Eseménydúsan telt az első fél óra, a negyedik percben a vendégek szerezték meg a vezetést, Törőcsik lőtt a bal alsóba 0-1. A hetedik percben Orovecz labdájából Venczel egyenlíthetett volna, ám a támadó a kapusba lőtt. Négy perccel később egalizált a Perutz, Iványi szabadrúgását Orovecz bólintotta a hálóba 1-1. Egy minutummal később Venczel vette észre a kint álló kapust, pontos ívelését Markek az utolsó pillanatban tolta fölé. Az első negyed óra végén Kokenszky kapott remek kiugratást, aki a tétovázó Nagy fölött a felső lécre emelt. A 18. percben megint Venczel állt legközelebb az egyenlítéshez, ám ígéretes helyzetből a kapu mellé helyezett. A 26. percben Bárányos beadásának szaladt alá Nagy kapus, így a hosszún érkező Kokenszky akadálytalanul fejelhetett a kapuba 1-2. A 35. percben megint Kokenszky volt a főszereplő, aki egy hatalmas szabadrúgás-góllal alakította ki az 1-3-as félidei eredmény. A második játékrészben már Simon állt a háló előtt, és az első percben már maga mögé is kellett nyúlnia, ugyanis egy jobb oldali beadás és egy szép csel után Bujbáczi lőtt a bal alsóba 1-4. A folytatásban a fiatalok is szóhoz jutottak, Mogyorósi, Németh, Lőke, Györkös és Farkas is beállt. Továbbra sem lehetett panasz az iramra, a játékosok mindkét oldalon odatették magukat, minden labdáért kemény harc folyt. Az RKSK a 84. percben növelte tovább az előnyét, a hazai kapu előtt nem tudtak felszabadítani a védők, Bujbáczi pedig ezt kihasználta, és védhetetlenül a jobb alsóba bombázott 1-5. A 6-1-es végeredmény a 91. percben Fitos panenkás büntetőjével alakult ki. Marton Miklós a lefújás után azt mondta, főleg az első félidőben mutatott játékkal volt elégedett.
- Több helyzetet is kialakítottunk az első félidőben, melyeket szokás szerint ki is hagytunk. Az első 45 percben annak ellenére, hogy a hiányzók miatt felforgatott összeállításban léptünk pályára, megvalósították a játékosok amit kértem, le a kalappal előttük. Szünet után a fiataloknak is megadtam a lehetőséget, és éltek is vele, egyáltalán nem vallottak szégyent. Ami a felkészülésünket illeti, sajnos többen nem veszik felelősséggel az alapozást, nyaralás, ilyen-olyan okok miatt nem járnak edzésre, ami megnehezíti a munkánkat. A játékoskeretben nincs újabb fejlemény, annyit tudok mondani, jó lenne, ha jönne még játékos.

Perutz FC – RKSK 1-6 (1-3) Gsz.: Orovecz ill. Törőcsik, Kokenszky 2, Bujbáczi 2, Fitos

A csapatra jövő héten két meccs vár, július 27-én, szerdán 17 órától Ménfőcsanak, július 30-án, szombaton 11 órai kezdéssel Kapuvár lesz az ellenfél.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-06 20:29:20

Elismerték a munkájukat


ajánlott cikk főképe

2020-02-15 13:32:19

Újabb sokgólos döntetlen


ajánlott cikk főképe

2020-02-04 16:03:02

Tollaslabda: Területi diákolimpia


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 16:50:47

Visszavonult a korábbi pápai közönségkedvenc