A képviselőjelöltek is leadták szavazataikat


2010-04-11 22:15:43  | cikk: Tóth Tamara  | 


Dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselő az elsők között ment el szavazni a Tarczy Lajos Általános iskolában kialakított szavazókörbe reggel 7 óra 30 perckor. A képviselő ezt követően Budapestre utazott az Új Demokrácia Központba (ÚDK), onnan követte a mai eseményeit. A szavazás után elmondta, bízik abban, hogy törvényes és tiszta választások lesznek ma.
- Úgy érzem, ez egy nagyszerű nap lesz, már magam is nagyon régóta vártam. Továbbá azt is várom, hogy ma az emberek kimondják, hogy rossz úton járt az ország, ezt a rossz kormányzást be kell fejezni, új utat kell választani. Abban bízom, hogy ezt a lehetőséget nagy többséggel a Fidesz-KDNP Szövetség kapja meg- mondta az ÚDK vezetője.
A mögöttünk álló kampányról úgy véli, rávilágított az ország valós problémáira, majd hozzátette, a Fidesz a mai nappal kéri a választók felhatalmazását, hogy megoldhassák azokat.

Gőgös Zoltán délelőtt felesége társaságában érkezett a Türr István Gimnáziumban kialakított szavazókörbe. A voksolás után kérdésünkre elmondta, az MSZP nem számít csodákra, de a közvélemény-kutatók leíró adatainál azért jobb eredményeket várnak a mai naptól.
- Ma a demokraták ünnepe van. A demokratáknak az a dolguk, hogy ma összemérjék erejüket és utána pedig elfogadják a végeredményt. Nem lennék reálpolitikus, ha most itt elsöprő győzelemről beszélnék, a tisztességes eredményt várjuk este - mondta az államtitkár.

Erőss Bulcsú 10 óra 30 perckor érkezett szavazatát leadni Orbán Imre társaságában szintén a Türr István Gimnáziumba. A Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőjelöltje úgy véli, hogy az elmúlt húsz év legmocskosabb kampányán van túl a Jobbik, amely ellen országosan összefogtak az úgynevezett demokratikus erők.
- Erre még nem volt példa. Minden egyes képviselőjelöltünkről, főleg az országos elnökség tagjairól mocskosabbnál mocskosabb dolgokat vettek elő. Természetesen mi ettől nem lettünk gyengébbek, sőt azt gondoljuk, minél jobban ütnek, annál jobban erősödünk. A munkákat továbbra is folytatjuk, de egy picit féltem a választóinkat és a szimpatizánsainkat az eredménytől, hiszen nemrég derült ki, hogy az MSZP mellett a Fidesz is adatbázisokat kezel. Ezért nem tudom megmondani, hogy mi lesz majd azok sorsa, akik nem a Fideszre szavaznak, de sérül a demokrácia- mondta Erőss Bulcsú.
A képviselőjelölt szerint, ebből az következik, hogyha nem a Fideszre szavazunk, felkészülhetünk akár arra is, hogy egzisztenciálisan és fizikailag is ellehetetlenítik a más véleményen lévő polgárokat. Bízik a jó eredményben mind országosan, mind városi szinten, hiszen mint mondta, ha a választópolgárok egy párt mellett teszik le kétharmad voksukat, az aláásná a 90’-ben elért minimális demokrácia alapjait és az egypártrendszerhez vezetne vissza.

Dr. Kovács Zoltán a 11 órai istentisztelet után érkezett a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola kollégiumában kialakított szavazókörbe. Az országgyűlési képviselő elmondta a kampány alatt nagyon sok emberhez sikerült eljutnia, és beszélni velük a megoldásra váró problémákról.
 - Azt szűrtem le a kampány alatt, hogy sok ember szeretne változást és szavazási hajlandósága is van erre.  Nagyon sokan az elszámoltatást szeretnék az elsíbolt pénzekkel kapcsolatban, a leggyakrabban a BKV-t szokták emlegetni. 60 százalék közeli részvételi arányra számítok a rossz idő ellenére is és a közvélemény-kutatók előzetes felmérései alapján nagyarányú Fidesz-KDNP győzelmet várok a mai naptól- mondta a polgármester.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet