Frissítő pápai víz a járókelőknek


2016-08-05 08:31:02  | cikk: Babos Petra  | 


Frissítő pápai víz a járókelőknek főképe
A fokozódó melegre való tekintettel ismét friss pápai csapvizet oszt a napokban a Pápai Vízmű Zrt. a sétálóutcán, az Áruház előtt. Az idei évben újdonság, hogy készítettek vízosztó kancsót, amit homokfúvással feliratoztattak. Reményeik szerint a pápai rendezvényeken ezekből a kancsókból tesznek fel csapvizet az asztalokra. A nyár folyamán második alkalommal osztanak ivóvizet a járókelőknek a közösségi szolgálatot teljesítő diákokkal.
Szili Ágnes laboratóriumvezetőtől megtudtuk, hét éve kedveskednek a kánikula idején friss pápai csapvízzel, felhívva az emberek figyelmét arra, hogy a csapvíz a legjobb szomjoltó és a legegészségesebb folyadék, amit fogyaszthatunk. Tapasztalataik szerint egyre többen jönnek más városokból, s keresik a pápai vizet, amit nagyon finomnak találnak.
Mint mondta, úgy gondolták, a párakapuk, a hozzá tartozó ivókút, valamint a vízosztó pavilon a belvárosban egy kis felfrissülést jelent a járókelőknek, s ezért helyezték ki őket.
A Játékfesztivál ideje óta működik a Fő téren és a Kossuth utcán a párakapu, ami folyamatosan üzemel egy folyócsappal, amiből bármikor ihatnak a szomjukat oltani vágyók.
A Kossuth utcai vízosztó sátor alatt diákok kínálják a hűtött vizet 11-16 óráig, a párakapu és a Fő téri páraoszlop pedig folyamatosan működik.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-01-29 20:27:57

Váli Mari hathalmi emlékei


ajánlott cikk főképe

2019-01-29 13:08:58

Amerikai tábori lelkész volt a vendége a Gyurátz Gondolkodó Körnek


ajánlott cikk főképe

2018-10-25 18:09:12

Halloween-parti a Tarczy Lajos Általános Iskolában


ajánlott cikk főképe

2019-01-26 18:31:05

Helyi gazdaság és uniós projektek - a város legnagyobb vállalkozásait fogadta az önkormányzat


PÁPA időjárás