Magabiztos győzelem Fehérváron


2016-08-05 10:50:24  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Kacsándi Norbert  | 


Magabiztos győzelem Fehérváron főképe
Ismerős környezetben, régi segítőtársával állhatott rajthoz Klausz Kristóf a hétvégén. A Székesfehérvár Rallyen ismét Kecskeméti Balázs diktálta a pápai pilótának az itinert a Peugeot 208 R2 jobb oldaláról, és kiváló közös munkájuknak köszönhetően újabb kategóriaelsőségnek örülhettek. Magabiztos, több mint két perces előnnyel nyerte meg a 6-os kategória értékelését a Klausz-Kecskeméti páros.
- Bevallom, a székesfehérvári verseny sosem tartozott a kedvenceim közé - mesélte Klausz Kristóf. Az eddigi futamokon mindig volt valami, ami megakadályozott bennünket abban, hogy igazán jól teljesítsünk, jó ízűt autózzunk. Két éve a féltengelyünk törött el, tavaly pedig felborultunk… Most viszont az elejétől a végéig minden rendben volt. Az első kör kivételével úgy érzem, végig a határon autóztunk, mindent kiadtunk magunkból amit csak lehetett, és ezt az időeredményeink is hűen tükrözték.
Persze a nagy hőséggel nekik is meggyűlt a bajuk, akárcsak a többi versenyzőnek. - „50-60°C fok lehetett a kocsiban, ami igencsak próbára tett minket. Éreztük magunkon, hogy türelmetlenebbek, feszültebbek vagyunk, és emiatt volt sokkal nehezebb is ez a futam, mint a korábbiak. Ráadásul az autó is megmakacsolta magát a nagy meleg miatt, hiszen amikor bekapcsolt a ventilátor, volt, hogy leállt a motor. Egyszer például úgy jártunk, hogy mindössze öt másodpercünk volt a rajtig, és addigra sikerült újra beindítani a Peugeot-t. A verseny végére így nekünk is kijutott az izgalmakból.
Klauszék nem csak a kategóriában, de a 2WD értékelésben is hozták a tőlük elvárható eredményt. Igaz, itt „csak” másodikak lettek, de ez is igazán dicséretes, ugyanis az 1,6-os Peugeot-val a 350 lóerős BMW-k ellen kellett felvenniük a harcot. Így is volt azonban olyan gyors, ahol az R2-es jobb időt futott, mint az ellenfelei. - A mostani győzelmünkkel bebiztosítottuk magunkat, továbbra is mi vezetjük a 6-os kategória összetett bajnoki értékelését. Habár konkrét számításaink még nincsenek, valószínűleg a kétkerekesek között jelenleg másodikak vagyunk, de kezdjük behozni a lemaradásunkat – összegezte Kecskeméti Balázs.

A Klausz-Kecskeméti páros legközelebb az augusztus 12-14-ei Baranya Kupán fog rajthoz állni, ahol a navigátornak lehetősége adódik majd egy kis nosztalgiára a hazainak számító pályákon.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-26 11:56:38

Közösségi futás, egyénileg


ajánlott cikk főképe

2020-05-04 20:10:18

Nem folytatódik az NB III-as bajnokság


ajánlott cikk főképe

2020-06-22 16:53:43

Vízilabdás tábor a Várkertfürdőben


ajánlott cikk főképe

2020-04-13 17:35:33

Jótékonysági virtuális meccs pápai részvétellel