Kemence épül a Szent Benedek Plébánia udvarán


2016-08-07 13:11:12  | cikk: Babos Petra  | 


Kemence épül a Szent Benedek Plébánia udvarán főképe
Három funkciós kemencével bővül a Szent Benedek Plébániatemplom udvara. Az ötletet a moldvai csángóknál látott kemence adta dr. Áldozó Tamás polgármesternek és Szijártó László atyának.
A plébánostól megtudtuk, tavasszal jártak Somoskán, ahol a templom udvarán láttak egy kemencét.
A vendéglátóik ott sütöttek útravalóul kalácsot és finom kenyeret. Ekkor fogalmazódott meg az ötlet, hogy a Szent Benedek Plébánia udvarán is kellene egy kemencét építtetni közösségépítő szándékkal.
A kemencét Majer János mesterember készíti el, Legény Miklóssal, a Karitász csoport vezetőjével közösen.
-A háromfunkciós kemencében grillező és üst rész is lesz. Reméljük, a hívek örömüket lelkik majd benne, s családi napok alkalmával szívesen sütnek benne finomságokat, miközben jó hangulatban lehet beszélgetni – mondta az atya, aki köszönetét fejezte ki dr. Áldozó Tamásnak, Rádi Róbertnek, a Pápai Városfejlesztő Társaság ügyvezetőjének, akik az alapokat rakták le, s térköveztek, valamint Sági Józsefnek, a Lombard 91. Kft. vezetőjének, akik a téglákat adományozták. Szijártó Lászlótól megtudtuk, a nyár elejére megújult a harangláb, amelyen tetőt cseréltek, az ablakokat és az egész haranglábat lefestették, Ács Pál jótékony munkájának köszönhetően.
A kemencét augusztus 20-án, a 10 órás szentmise után áldják meg, s ekkor sütik meg benne az első, ropogós kenyeret.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-02-11 16:55:03

Szombaton Farsang a jégpályán


ajánlott cikk főképe

2018-10-18 18:50:23

A „Spórolás mesterei” a Közgázban versenyeztek


ajánlott cikk főképe

2018-12-05 21:01:55

Mikulásváró délután a Tarczyban


ajánlott cikk főképe

2018-09-26 19:54:42

Kiadvány készül a helyi értékekről


PÁPA időjárás