Táboroztatás és zarándoklat a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzatnál


2016-08-09 22:26:48  | cikk: Babos Petra  | 


Táboroztatás és zarándoklat a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzatnál főképe
A Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat mai ülésén a 2016. évi nyertes pályázataihoz kapcsolódó pénzfelhasználásra vonatkozó döntésekről esett szó. Markos Róbertné elnök elmondta, a nyár folyamán terveznek még egy tábort és egy zarándoklatot.
-Augusztus 14-én Máriagyűdre megyünk egy 49 fős busszal. A résztvevők mécsest gyújtanak a Mária szobornál, hazafelé pedig egy közös vacsorát is elfogyasztunk Pécsen. A másik pályázat megvalósítása augusztus 15-21. között lesz a Forrás Vendégházban. Ekkor 20 gyermek számára tábort szervezünk, ahol számos színes programmal készülünk, lesz többek között gyertyaöntés, előadások, bemutatók, kürtöskalácssütés és egyéb játék. Ellátogatunk Iharkútra és a kisvasúttal a Pannon Csillagdába. A programok az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósulhatnak meg – derült ki az ülésen.
Vegyes ügyek keretében elmondták, hogy együttműködési megállapodást kötöttek a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal.
Pintér-Papp Eszter, a támogatószolgálat vezetője elmondta, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt pályázatra szeretne támogatást nyerni a roma lányok végzettség nélküli iskolaelhagyás megelőzésének támogatására.
A célcsoportba olyan 10-18 éves általános iskolás vagy középfokú iskolába járó, elsősorban roma lányok tartoznak, akik esetében jelen van valamilyen lemorzsolódási kockázat vagy tünet. A bevont 16 lány családját is célcsoportnak tekintik, mivel az ő együttműködésük nélkül a célok nem valósulhatnak meg. A célcsoportba korai iskolaelhagyással veszélyeztetett nem roma lányok is bevonhatóak. A pályázat a hátrányokkal küzdő, elsősorban roma lányok iskolai lemorzsolódásának csökkentését, valamint ehhez kapcsolóan továbbtanulási esélyeik növelését célozza a tanuláshoz történő hozzáférés akadályainak csökkentésével, megszüntetésével.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-02 16:59:36

Néhány hét múlva már működik az okoszebra


ajánlott cikk főképe

2020-08-04 13:36:57

Az augusztus 20-ai ünnepséget megtartják, de a borfesztivált elhalasztják városunkban


ajánlott cikk főképe

2020-07-04 23:46:53

Az önkéntesség jegyében zajlott a máltais tábor


ajánlott cikk főképe

2020-04-10 19:57:42

Nem lesznek nyilvánosak a szentmisék húsvétkor sem